Päiksepaistelisele ilmale tõi vaheldust vihm, mis tabas nii mõndagi linnasjalutajat ootamatult.

Sel nädalal jätkus nn maadevahetuse kohtuasi. Villu Reiljani ja Ester Tuiksool tuli kohtus käia pea iga päev sel nädalal. Arengute ja kommentaaride andmisel ollakse aga tagasihoidlikud.

Allveelaev Lembit puhkab rahulikult lennusadamas hiigelsuurtel õhkpatjadel. Nädalavahetusel kaldale toodud allveelaeva saab käia ka Lennusadamas muuseumi lahtiolekuaegadel oma silmaga vaatamas.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar käis sel nädalal Moskva linnapea Sergei Sobjanini kutsel Venemaal. Savisaar rääkis visiidilt naastes Delfile, et kõneles Venemaa pealinnas ka Liibanonis röövitud eestlastest ning lubas sel teemal välisministeeriumile kirjutada.

Välisminister Urmas Paeti sõnul oli tegemist üsnalakoonilise teatega, mil uudisväärtust pole. Ministri sõnul on aga üsna harukordne, et Savisaar üldse välisministeeriumi teavitab.

Edgar Savisaar sõidab Moskvasse

Tallinnas asuv Technopoli uus hoone sai nurgakivi, mida aitas paigaldada majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Eesti-Baskimaa jalgpallilahing tõi siia ka nii mõnedki fännid. Eesti kaotas mitteametliku sõpruskohtumise Baskimaa rahvuskoondisega 1:2. Vastaste mõlemad väravad lõi Aritz Aduriz (52. ja 62. minut), eestlastest oli resultatiivne Tarmo Kink(58. minut).


Mängu eel hümni laulmas käisid Superstaari saatest tuntud noored lauljad, nende hulgas ka eelmisel nädalal saatest lahkuma pidanud Teele Viira.

Tallinna loomaaia rahamured kerkisid esile: üle-euroopaliste loomakaitsjate kinnitusel näitas nende uuring, et loomaaia asukad elavad kehvades tingimustes, mida oleks võimalik lihtsate vahenditega parandada. Loomaaed pidas uuringut pahatahtlikuks haltuuraks, ent möönis, et osa loomade tingimused on minimaalsed ja jõudumööda neid parandatakse. Delfi käis vaatamas, kuidas loomad loomaaias elavad.


Maira Aunaste avas koos tütrega Tartus kirbuturu. Kaubitsejad, kes olid lagedale toonud kõikvõimaliku kraami, laotasid varanduse Emajõe kaldapealsele laiali.

Foto: Leonid Nikolajev

Sel nädalal avati ka ajaloomuuseumi Suurgildi hoone, mis oli pikka aega remondis. Uus väljapanek "Visa hing" annab ülevaate meie ajaloost ja püsimajäämisest.


SEB 30. Tartu rattarallile registreerus esialgsetel andmetel üle 4000 profiratturi ja harrastaja. Tartu rattaralli võitis rootslane Jimmy Röhn. Pildil Eesti meeskond Tallinnas Ülemiste keskuse parklas enne sõitu Tartusse.


Reede õhtul selgusid tänavused parimad reklaamid ehk Kuldmunad. Parima telereklaami Kuldmunaga pärjati Rimi humoorikat reklaamisarja "Tuhat aastat enne" agentuurilt Utopia. Digitaalsetereklaamide seast tunnistati Kuldmuna vääriliseks Panaviatici koduleht agentuurilt Division, disaini kategoorias tuli parimaks Pärnu kooli graafiline disain agentuurilt Creatum. Galal lisas elevust kaks maali, kus Leonardo da Vinci "Mona Lisa" ja Boticellli "Venuse sünd" olid saanud omapärase kasutuse. Tütarlapsed maalide sees jälgisid hoolega, kes saab auhinna. 


Tallinna vanalinnapäevade avamisel oli linnapea endale selga tõmmanud uhke keskaegse rüü.



Tallinnat külastas kirjandusfestivali HeadRead raames Gruusia päritolu Venemaa kuulsaim krimikirjanik Boriss Akunin.