Savisaar nõustus oma sõnavõtus reformierakondlase Rain Rosimannuse ennustusega, et Keskerakond meile seni tuntud kujul vajub varem või hiljem minevikku. “Tegelikult nii see ongi, ajad muutuvad ja meie peame muutuma ühes nendega. Ning ka Keskerakond ei tohi stagneeruda, vaid peab seisma muutuste eesotsas, mitte neile järele lohisema. Stagnatsioon tapab iga partei,” hoiatas Keskerakonna esimees.

Savisaar ei näinud midagi traagilist ka selles kui keegi soovib erakonnast lahkuda. “Lahkujate kohad pole Keskerakonnas ju kunagi tühjaks jäänud. Lahkujad on alati teinud ruumi uutele tegijatele ning sellega on erakonna sisemist toonust pidevalt tõstnud. Selline inimeste ja ideede vaheldumine on erakonnale vajalik, nagu on vajalik metsale hooldusraie – ainult altpoolt kasvavale uuele põlvkonnale kasvuruumi ja valguse võimaldamine tagabki terve metsa elujõu.”

Keskerakonna volikogu võttis täna vastu otsuse kiita heaks ja toetada Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ettekandes toodud seisukohti riigikogu valimiskampaaniast ja selle tulemustest ning ülevaadet erakonna finantsolukorrast ja selle lahendamise teedest.

Erakonna esimees andis ülevaate Keskerakonna rahalistest kohustustest, märkis, et nende peale on sõlmitud kokkulepped ja maksegraafikud ja kõik need lõpevad 2012. aasta septembriks.

Volikogule esinesid ka Keskerakonna riigikogu liikmed Priit Toobal, Kadri Simson, Jüri Ratas, Ester Tuiksoo, Kalev Kallo, Lembit Kaljuvee, Aadu Must ja paljud teised. Sõnavõttudes oli nii kriitikat ja enesekriitikat kui ka konstruktiivset analüüsi, millest järgmises valimiskampaanias on võimalik õppida.