Kaitsepolitsei aastaraamatu väljatulemine on igal aastal sündmus: kuigi kõike avalikkusele ei räägita, saab aimu kaitsepolitsei tegevusest aasta jooksul. Sel aastal oli raamatus oodatust vähem juttu nn Savisaare idarahaskandaalist. Kapo sõnul on nad selle teema kohta kõik öelnud ning midagi lisada neil ei olnud.

Teisipäeval andsid president Toomas Hendrik Ilves ning Evelin Ilves Eestis riigivisiidil viibiva Rumeenia riigipea Traian Băsescu ja proua Maria Băsescu auks Kadrioru kunstimuuseumis piduliku õhtusöögi. Õhtusöögil osalesid veel Eesti ministrid, riigikogu liikmed ning äritipud.


Teisipäeval kogunes ka suusaliidu juhatus, et kokku võtta möödunud hooaeg. Põletavamad küsimused olid siiski ehk need, et kas Suusaliidu juhtkonnast astub keegi seoses Andrus Veerpalu dopinguskandaaliga tagasi? Järske muudatusi juhatus oma kooseisus  ei teinud.


Eesti jäähokikoondis pidi Premia jäähallis peetud sõpruskohtumises tunnistama Soome meeskonna 6:3 paremust. Soomes on jäähoki on tasemel - sellest andis tunnistust ka see, et meie põhjanaabrite koondises tegid kaasa peamiselt U20 noortekoondise mängijad.


Eesti Päevaleht kirjutas sel nädalal, et üle 36 000 mittetöötava vanaduspensionäri ei ole riigilt saanud tulumaksuvabastust, mida neil on õigus saada. See ajas ärevusse paljud pensionärid, kes läksid pensioniametisse uurima, kas neilt on ka riik ebaõiglaselt tulumaksu sisse kasseerinud.

Osturõõm ei ole aga kuhugi kadunud. Kui eelmisel nädalal korraldas Kaubamaja osturalli, siis sel nädalal oli linn kollaste kilekottide päralt – Stockmanni hullud päevad tõid ostlejad suurel hulgal poodi. Vaata fotogaleriid!


Võrkpallis selgus parim meeskond; Audentese spordihallis sai lõpu Eesti meeste võrkpallimeistrivõistluste finaalseeria kui tiitlikaitsjaTallinna Selver alistas Tartu Pere Leiva 3:0 ja kogu seeria samuti mängudega 3-0. Palju õnne!


Soomaa mahajäetud majad on taas loodusturistide lemmikpaigaks. Läbi vana rehielamu saab paadiga sõita.

Tartus on sel nädalal järjekindlalt tõusnud Emajõgi. Kaldapealsed on vett täis, üleujutatud on mitmed alles eelmisel aastal avatud kaldaäärsed rajatised. Sealhulgas on Emajõgi üle ujutanud ka Ihaste tee äärse kergliiklustee; ainult märgid paistavad veel vee alt.

Suurvesi Tartus on üle ujutanud ka aiad ja keldrid.

Emajõe ääres õngitsevatel kalamehi üle kallaste tulnud vesi ei sega. Kummikud jalas ja õnged otsapidi vees, õngitsevad kohalikud otse kesklinnas.

Laupäeval peetud Keskerakonna volikogul lausus ligi 20 aastat erakonda juhtinud Edgar Savisaar, et iga erakond peab muutuma, sest “stagnatsioon tapab iga partei". Erakonnast lahkujate kohta sõnasparteijuht, et tegu on hooldusraiega. Saal oli erakondlasi täis, teiste seas ka vastselt riigikokku pääsenud saatejuht Peeter Võsa.


Nädalavahetusel esines Tallinnas rahvusraamatukogus 2009. aastal Nobeli kirjanduspreemia pälvinud rumeenia päritolu Saksa kirjanik Herta Müller, keda on nimetatud hirmu ja kannatuse poetiseerijaks. Oma tabavate metafooridega on ta maailmakirjandusse toonud Rumeenia, aga ka laiemalt kogu Ida-Euroopa endiste terrorirežiimide kuriteod. Eesti keeles on ilmunud Mülleri 20  raamatust teosed "Südameloom" ja "Hingamise kiige".


Käärikul peeti suusasprindi võistlused. Suur sula andis tunda kindlasti ka suusaradadel, mille ääres olid üsna vesised.