"Kui ostame Eesti tooteid, siis anname oma panuse, et Eestil läheks paremini - oleks töökohti, palgaraha ja riigieelarvesse laekuks maksutulu. Räägitagu Eesti majanduse päästmisest mida tahes, loeb see, mida teeb rahvas. Sellepärast pöördumegi otse inimeste poole üleskutsega eelistada eestimaist," innustab R13 vend Hendrik Sal-Saller inimesi kodumaiseid tooteid ostma.

"Iga vend andku endast kõik, et osta 13. reedel vähemalt üks, aga veel parem 13 kodumaist toodet! Võtame Eesti toodete eelistamise oma pühaks ürituseks ja teeme seda ka kõigil järgnevatel päevadel. Meie manifest on ostukorvis! Näitame, et hoolime Eestist! Ostame Eesti asju!" seisab e-posti teel levivas üleskutses.

R13 Vennaskonna üleskutsele on alla kirjutanud ülemvennad Hendrik Sal-Saller, Emil Rutiku, Alari Kivisaar, Rein Kasela, Toomas Puna, Udo Themas, Valev Salu ja Romi Hasa.

R13 vennaskonna traditsioonide kohaselt tuleb reedel, 13. kuupäeval teha heategu. Kui tavaliselt on vennaskond lastekodus talgutööd tegemas, siis selle aasta esimese 13. kuupäeva reede erimissioon pühendatakse Eesti majanduse elavdamisele.

Vennaskonna asutas 13 ülemvenda 2002. aastal. Tänaseks kuulub vennaskonda üle 2000 venna. Tänavu langeb 13. kuupäev reedele kolmel korral tavalise ühe-kahe asemel.