Linnavaraameti elamumajanduse ja varahalduse teenistuse direktor Priit Pärtelpoeg selgitas, et esmalt on võlgnikul mõistlik sõlmida maksegraafik, mille järgi võlga kord kuus kustutada. Vaatamata sellele võimalusele tuli möödunud aastal linna ligi 4600 üürikorterist vabastada kohtutäituri abiga 31, kirjutab Eesti Päevaleht.

Keskmine võlgnevus ulatus linnavaraameti andmetel mullu 5000 kroonini, suurim võlg oli aga ligi 319 000 krooni. Korteris elanud nelja lapsega pere ei tasunud ühtegi arvet alates 2005. aasta novembrist ning välja tõsteti nad selle aasta jaanuaris.

„Kuigi välja tõstetud perekonnale pakuti kohta sotsiaalmajutusüksuses, ei ole nad praeguseks sinna elama asunud," märkis linnavaraameti peaspetsialist Veiko Meremäe, kelle kinnitusel ei satu linnale kuuluvast eluruumist välja tõstetud üürilised siiski otse tänavale, vaid saavad taotleda kohta sotsiaalmajutusüksuses või kodutute varjupaigas.

Tallinna sotsiaaltöökeskuse võlanõustaja Terje Lääts rõhutas, et munitsipaalkorter ei ole koht, mille üüriarveid käsitleda tasuta laenuna, kuid paraku on võla tekkimise põhjuseks sageli just varasem nõrk distsipliin: kaela on võetud SMS-laenud, kohtust saadetud kirjadele on jäetud vastamata ja korteri üür muutub ületamatuks koormaks juba mõne kuuga.