Märtsis alustas keeleinspektsioon järelkontrolli selle kohta, kuidas politseiametnikud on täitnud neile eelmisel aastal tehtud ettekirjutusi keeleoskuse prandamiseks.

Tallinna politsei pressiesindaja ütles BNS-ile, et praeguseks on kontrollitud 111 politseiametnikku, neist 12 määrati hoiatustrahv ja kümnele tehti hoiatus.

Keeleinspektsiooni järelevalvejuht Leho Klaser ütles BNS-ile, et hoiatustrahv on kuni 200 krooni ning see pole karistus.

“Hoiatustrahvi oleme määranud neile, kes mõjuvate põhjusteta on jätnud täitmata keeleinspektsiooni ettekirjutuse,” lisas ta.

Eelmise aasta esimesel poolel kontrollis keeleinspektsioon 386 Tallinna prefektuuri politseiametniku eesti keele oskust. Ettekirjutused keeleoskuse parandamiseks tehti 285 politseiametnikule.

Inspektsioon tegi ettepaneku lõpetada töösuhe 11 politseiametnikuga, praeguseks töötab pressiesindaja sõnul neist veel kuus.

Mullu vabastati ebapiisava keeleoskuse tõttu teenistusest viis politseiametnikku, kaudselt oli see teenistusest lahkumise põhjuseks sama paljudel ametnikel.

Muudel põhjustel — omal soovil või ei ole märkinud lahkumisel põhjust — on praeguseks teenistusest lahkunud 56 politseiametnikku, kellele keeleinspektsioon tegi mullu ettekirjutuse.