Päikselised kevadilmad toovad nähtavale auklikuks muutunud tänaval. Ja viimaseid on Tallinnas hulgaliselt.


Teeme Ära talgud tulevad sel aastal uuesti - maikuu esimesel laupäeval, 7. mail 2011 korraldatakse  üle Eesti ühine talgupäev. Suur ja ühtset koristamiskatsiooni kavas ei ole - tehakse tööd, räägitakse talgulugusid, süüakse talgusuppi – just nii, nagu iga kogukond ise otsustab. Amelikult avalöögil ristasid korraldajad sümboolselt rehad.

"Ah seebiooper jätkub," kommenteeris Anna-Maria Galojan neljapäeval kohtusse minnes. Kui teisipäeval oli Galojan riietunud peenetriibulise pliiatsseelikusse ning kandis valget pluusi, siis neljapäeval ta valinud roosa värvigamma.

Ivo Nikkolo esitles oma kevadkollektsiooni õige huvitaval moelaval - Harjumäe uisuväljal. Üldiselt said modellid jääl liuglemisega kenasti hakkama, üks väiksem komistamine ehk väljaarvata.

Kevadmoodi käis vaatamas ka presidendiproua Evelin Ilves, kes ütles omapoolsed tutvustussõnad Gruusia presidendi abikaasa Sandra Roelofs disainitud Ivo Nikkolo heategevuslikku disainsarja kuuluvale kleidile. Sandra andis kleidile nime "Happy Dress" ning selle müügituluga aidatakse gruusia lapsi.



Kalev/Cramo osutas korvpalli VTB Ühisliiga alagrupiturniiri viimases mängus BC Himkile südi vastupanu, kuid pidi lõpuks Tallinnas tunnistama vastaste 68:65 paremust. Kalev/Cramo resultatiivseim oli Rait Keerles 15 punktiga.

Neljapäeval anti üle "Kuldne Plaat 2011" auhinnad, kus kolmes kategoorias võidutses Jaan Tätte. Isa reisimiste tõttu pidi tema eest väljas olema Jaani poeg Jaan Tätte. Ajas asja ära küll! Pildil lõikavad "Aasta uustulnuki" preemia saanud Ott Lepland ja "Eesti kauneima artisti" tiitli saanud Getter Jaani koos isa auhindadel järel käinud Jaan Tättega pidulikult tordi lahti.



Kultuurielulisi sündmusi oli aga veel. Esilinastus film "Kormoranid". Pildil on filmis ühte viiest kormoranist mänginud Harry Kõrvits veidi kummalises situatsioonis koos ühe filmi autoritest Andres Maimikuga. Ka oli meeleolukas Kormoranidele järgnenud järelpidu. 



Nukuteater toob lavale aga uue muusikali. "Libahundi" kostüümid on takusest talutarre sobivast kotiriidest aga suure sammu edasi teinud. Pildil Tiina rolli mängiv Liisi Koikson.



Esimene Eesti, teine Eesti... kolmas Eesti? Kaasaskäies politseireidil mahajäetud majadesse võib kohtuda seal elavate kodututega. Lähemalt loe SIIT!


Sel nädalal kuhjusid esimesed rüsijää hunnikud ka põhjarannikule. Lahemaa lähistel, Juminda poolsaarel Leesi kandis rõõmustavad loodushuvilisi juba praegu kuni neljameetrised jäämäed.

Jalgpall märtsis - omaette vaatepilt: kunstmuruga jalgpalliplats on piiratud suurte lumehangedega. Tallinnas Maarjamäe kunstmuruväljakul Eesti meistriliiga suursoosikud Tallinna Levadia ja FC Flora lõpetasid mängu laupäeval 1:1 viigiga.


Aasta eest Nokia kontserdimajas läbimüüdud sõu andnud Venemaa estraadiartist Stass Mihhailov soovis, et seekord kõik kuulajad ära mahuks ja esineb hetkel Saku Suurhallis. Võimalik, et kõik siiski ei mahtunud, sest Delfi lugeja sõnul pole ta Suurhallis varem nii palju inimesi näinud!


Kauaoodatud Roxette kontsert jäi aga ära. Loetud tunnid enne kontserdi algust saabunud teade ei olnud aga kõigi piletiostnuteni jõudnud, sest neid kes kontserdilootuses Saku Suurhalli trepist üles rühkisid oli mitmeid. 

Foto: Heigo Paartalu

Laupäeval jõudis koju Euroopa Liidu mereväeoperatsioonil Atalanta neli kuud teeninud Eesti laevakaitsemeeskond. Kallistused pireeditõrjega tegelenud meestele olid soojad.