Lastele ja peredele mõeldud toetuste osas kehtivad vajaduspõhised peretoetused altes 1. juuulist. Samaaegselt vajaduspõhise peretoetusega kasvas toetus kolmandale ja enamale lapsele. Need kaks meedet toimivad koos, täpsustas sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Helena Nõmmik.

Õhtuleht kirjutas täna Orava valas elavast suure pere emast, kes saab saab vajaduspõhist peretoetust 11 lapse kohta 19,18 eurot.

"Kui võtame näite perest 11 lapsega, siis alates juulist kasvas toetus kolmanda ja järgneva lapse pealt – muidugi eeldusel, et tegemist on alaealiste lastega," ütles Nõmmik.

Nõmmik möönis, et kahe esimese lapse pealt on vajaduspõhine toetus tõesti 19,18 eurot, aga sellele lisandub kolme ja enama lapse toetus.

Seitsme- ja enamalapselise pere vanema toetus makstakse pere ühele vanemale kord kuus 168,74. Toetuse maksmise eeldus on, et pere kõik lapsed omavad õigust lastetoetusele.

"Artiklist selgus, et emale makstakse vanemahüvitist. Vanemahüvitise lõppemise järel hakatakse maksma lapsehooldustasu," lisas Nõmmik ja täpsustas, et ema eest maksab riik sotsiaalmaksu, et tagada tema pensioni- ja ravikindlustus.