REKTORIBLOGI ja FOTOD: Tartu ülikooli rektoriks valiti tagasi Volli Kalm: ma arvasin, et teist korda on lihtsam, aga ei tundu

Täna valis Tartu ülikooli 250-liikmeline valimiskogu, kuhu kuuluvad nõukogu, senati, valdkondade nõukogude ja üliõpilasesinduse liikmed ning professorid ja juhtivteadurid, rektorina jätkama Volli Kalmu.
Loe edasi...

Andrus Ansip: Eesti riigiga eksperimenteerimine on kuritegu

Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip räägib intervjuus Eesti Päevalehele küberkuritegevusest ja annab hinnangu uue valitsuse tööle, millest paljugi on tema sõnul asendustegevus. Ta möönab siiski, et peaminister Jüri Ratas esindab Eestit hästi.
Loe edasi...

Kohtutäitur koputab trikimehe uksele: vendade Veberite firma pole EASi hiigeltoetusest sentigi tagasi maksnud

Illusionist Jürgen Veber ning ta vend Jesper lubasid EASile tagasi maksta ligi 134 000 euro suuruse toetuse. Tähtaeg oli mullu novembris, ent rahakotiraudu pole siiani avatud. Jesper Veber räägib, et tegu on arusaamatusega ning täitur segab nende ettevõtte argitegemisi.
Loe edasi...

Itaallane õppis kuue kuuga eesti keele selgeks ja õpetab seda teistelegi

Gregorio Ussardile hakkas eesti keel huvi pakkuma tänu juhuslikule kontserdile.
Loe edasi...

Talv naaseb: ööl vastu homset jõuab Eestisse tihe lume- ja lörtsisadu

Kesköö paiku saartele jõudev paks pilvemass toob endaga kaasa tiheda lume- ja lörtsisaju, mis laieneb hommikuks üle mandri, teatab ilmateenistus. Siiski ei peatu talv meil pikalt - nädalavahetusel sulatab lume kuni 15-kraadine kevadilm.
Loe edasi...

Olga Ivanova kasutas kuluhüvitisi mitmekülgselt: seminar spaakeskuses, bussireis Keskerakonna kongressile ja kulukad suurüritused

Rahvasaadik Olga Ivanova kulutas mullu kuluhüvitisi näiteks suurürituste peale. Ka sõidutas ta Lasnamäe korteriühistute esimehed Haapsallu spaa-ja seminarikeskusesse. Ivanova selgitab, et kuluhüvitised on mõeldud kasutamiseks ja soovitab teistelgi saadikutel rohkem eestimaalastega suhelda.
Loe edasi...

Populistid ja Brexit omast võttest pikali: EL-i eliit on muutunud kõvaks Euroopa-kallistajaks

EL-i juhtfiguurid on loobunud vabandustest ja endale tuha pähe raputamisest ning kaitsevad häbita Euroopa ühtsust.
Loe edasi...

DELFI VIDEO: Volli Kalm rektoriametisse tagasivalimisest: parim kandidaat võitis. See on alati nii

Täna teiseks ametiajaks Tartu ülikooli rektoriks valitud Volli Kalm ütles Delfile, et tema võitis seepärast, et oli parim kandidaat.
Loe edasi...

Alaealisi poisse kuritarvitanud õiguskantsleri eksnõunik pandi vangi

Harju maakohus mõistis täna pedofiiliakuritegude eest reaalselt vangi õiguskantsleri endise nõuniku Jaanus Konsa.
Loe edasi...

Horvaatia ajaleht: sõprusmäng Eestiga oli vastutasu Pohlaku aastataguse teene eest

Ajalehe Vecernji allika sõnul tõi Horvaatia oma rahvusmeeskonna Tallinnasse sõprusmängule selle eest, et Eesti Jalgpalli Liit mullu märtsis nende U21 koondise 2:1 võitu valiksarjas Eesti üle ei vaidlustanud.
Loe edasi...

Patsientide liidu juht EMOde "sisenemiskeelust": suureneb surve kiirabile, osa haigeid jääb üldse vajaliku abita

Eesti patsientide liidu juhatuse liige Kadri Tammepuu sõnutsi EMOde vastuvõtupoliitika karmistamine probleeme ei lahenda: perearstide vastuvõtuajad on napid ehk EMOde asemel koormataks kiirabi. Ta rõhutab ka, et tavainimene ei pea oskama endale ise diagnoosi panna.
Loe edasi...

Toidu laialivedaja Wolt avaldas Tallinna sööjate popimad palad: Vaata, millised 10 rooga kõige tihemini koju või tööle tellitakse

Rahvas on rääkinud: otsustasime enda süsteemides natuke ringi vaadata ja täpsemalt uurida, mida tellis Wolt'i kasutaja 2017. aastal enim. Nüüd toome teieni kümme populaarseimat kojutellitud rooga.
Loe edasi...

FOTOD: Valgas hävis garaažipõlengus BMW haruldane mudel

Valgas oli täna hommikul tulekahju, milles hävis põlenud garaaži sisustus ja seal olnud BMW haruldane mudel.
Loe edasi...

Mick Schumacher rääkis esimest korda pärast traagilist õnnetust oma isast

Seitsmekordse vormel 1 maailmameistri Michael Schumacheri poeg Mick, kes senistes intervjuudes on rangelt vaid enda võidusõidukarjääri teemadel vastuseid andnud, mainis esimest korda jutu sees oma isa.
Loe edasi...