Lennujaamas mitu tundi oodanud Delfi lugeja teatas kella 9.30 ajal, et inimesed ootasid täna alates kella kolmest öösel lennujaamas. Reis Antalyasse pidi väljuma kell 5. "Reisibüroo ega lennujaam mingit adekvaatset infot ei anna...iga tund öeldakse, et nüüd anname infot, kuid ei anta."

Lennart Meri Tallinna lennuvälja juhatuse liikme ja käitusdirektori Einari Bambuse sõnul sai lennuki uks kahjustada, mistõttu lennuk suunati tehnilisse kontrolli.

"Õhusõidukit hakati ettevalmistama lennuks. Siis hakkas tugeva tuule tõttu lennuki küljes olev reisijate sild liikuma ja see kahjustas lennuki ust. Seetõttu viibis ka väljalend ja väljalennu viibimine oli umbes seitsmetunnine," selgitas Bambus Delfile.

Pikk lennu viibimine ei olnud aga Bambuse sõnul ainult tehnilise rikke süü. "FlyLAL, kes seda lendu opereerib, hakkas variante kaaluma ja valmistama ette, kas tuleb asenduslennuk või suudetakse seesama õhusõiduk korda teha. Tänaseks on teada, et valiti asenduslennuk. Selleks oli Estonian Airi lennuk," rääkis ta.

"Õhusõidukite puhul on alati nii, et kui tekib mingi vigastus või kahjustus, siis selle riski ohu taset hinnatakse ja vaadatakse, kuidas on seda võimalik likvideerida, elimineerida," lisas ta.

Bambuse sõnul jääb võimalus, et lennu oleks saanud ka vabalt ära teha, kuid sellise asjaga ei hakka keegi kunagi riskima. Alati läheb lennuk kohe tehnilisse kontrolli.

FlyLALi kahjustatud lennuk on nüüdseks uuesti rivis. "Ta on praegu sillas ja läheb juba graafikujärgselt oma kella neljast lendu sooritama," ütles Bambus.

Hilinenud Antalya lend läks välja Estonian Airi asenduslennukiga kell 13.05.