Saare oponent Lauri Läänemets rääkis sotsiaaldemokraatide eilsel üldkogul, et erakond on kaugenenud lihtsast inimesest. Saar sellega läbinisti nõus ei ole: sotside programm on ta sõnul valvavalt sotsiaalmajanduslikele küsimustele keskendunud ning on olnud lihtsa inimese suunas. Küll aga on probleem olnud viisis, kuidas sõnumit on esitatud. "Kuvand ei vasta sellele, et oleme hoolivad, empaatiavõimelised ja sõbralikud," ütles Saar saates.

Erinevad seisukohad sisevalimistel pole aga märgiks, et erakonnas oleks toimunud suur lõhenemine. "Inimesed said tõesti nüüd teha valiku ja neil oli, mille vahel valida," ütles Saar ja kinnitas, et Läänemetsa sõnum lihtsast inimesest saab "absoluutselt" ka tema juhtimisel erakonna suunanäitajaks. Kampaania käigus kohtuti Saare sõnul sadade inimestega üle Eesti, kelle ideede ja soovidega tuleb Saarel nüüd teha kompromiss ja valida sotsidele suund.

Tulevastel valimistel Keskerakonna toetamisest loobuvaid vene valijaid eraldi püüdma ei hakata. "Iseenesest see, et nende eestikeelsete valijate osakaal on väiksem kui venekeelsete oma, ongi ebanormaalne," ütles Saar, et ideaalis peaks olema kõikidel erakondadel võrdselt eri rahvusest toetajaid.

Saate lõppu jäävatele kas-küsimustele Saar selgesõnalisi vastuseid ei andnud. Ei öelnud, kas presidendivalimistel toetatakse Kersti Kaljulaidi ega välistanud koostööd tulevikus EKRE-ga. "Nende väärtustega, mis puudutavad demokraatiaküsimusi, on meil väga raske koostööd teha," ütles Saar. "Aga ma kindlasti loodan, et need inimesed ja see erakond on valmis muutuma," lisas ta.

Õhtul võttis ühendust SDE fraktsiooninõunik Kai Kalamees, kelle sõnul oli Indrek Saar endast väga välja viidud, kuna loo pealkiri sedastas, et Indrek Saar EKRE-ga koostööd ei välista. Kell 21.09 täiendas Indrek Saar oma poolt eelnevalt öeldut: "Nende väärtustega, mida EKRE esindab, on koostöö välistatud."