Ida-Tallinna Keskhaigla ortopeediakeskuse ühe töötaja koroonaviirusesse haigestumise tõttu, testiti ettevaatusabinõuna ortopeediakeskuses kõiki 31 patsienti ning personali. "Hetkeseisuga on positiivse COVID-proovi andnud 4 ortopeediakeskuse patsienti, kes viidi eile LTKH-sse ning 10 ortopeediakeskuse töötajat, kes hetkel viibivad koduses isolatsioonis ja jälgivad oma tervist," edastas keskhaigla turundusosakonna juhataja Inge Suder.

Keskuses on plaaniline ja ambulatoorne ravi peatatud. Patsientidega, kes pidid sel nädalal tulema ortopeediakeskusesse ravile, võetakse ühendust. Erakorralise traumaga patsiendid, kes tulevad kiirabiga, suunatakse teistesse haiglatesse.

"Tõkestamaks COVID-19 levikut ning kaitsmaks praegu haiglas viibivate patsientide ja haiglapersonali tervist, palume järgida soovitust: ärge tulge plaanilisele vastuvõtule, uuringutele, operatsioonile või erakorralise meditsiini keskusesse, kui tunnete viirushaigusele iseloomulikke tunnuseid (köha, nohu, palavik)," edastas haigla veel pressiteatega.

"Kui olete haigestunud ja ei saa tulla vastuvõtule, tühistage oma vastuvõtuaeg telefonil 666 1900 või patsiendiportaalis iPatsient. Võtke meiega uuesti ühendust, kui olete tervenenud ja aitame leida Teile uue vastuvõtuaja. Haigestumisest andke esimesel võimalusel teada ka oma perearstile või helistage juhiste saamiseks perearsti nõuandeliinile 1220," soovitab haigla.

Haiglasse sisenemisel tuleb läbida kontrollpunkt. Haiglas hinnatakse patsiendi nakkusriski, palutakse desinfitseerida käed ja antakse kasutamiseks ühekordse kaitsemaski, mida tuleb kanda kogu haiglaruumides viibimise aja. Ruumides liikumisel palutakse hoida 2-meetrilist distantsi teiste inimestega.

Haiglaravil viibivate patsientide külastamine ei ole lubatud.