Teksti kirjutas Epner kokku puhtalt Delfi kommentaaride põhjal. "Midagi ise ei kirjutanud, sest seal oli juba kõik olemas."

Vaata Ringvaate saatelõiku SIIT.

Kommentaariumit võib vaadata tema sõnul väga mitmes võtmes. "Aga meie otsus oli, et me püüame seda vaadata mitte areenina, kuhu inimesed tulevad ja kus karjuvad, mida iganes sülg suhu toob, vaid pigem proovisime vaadata Delfi kommentaariumi nagu pihitooli, kuhu inimesed tulevad. Neil ei ole oma nägu ega nime, aga neil on oma sõnad. Sõnadega räägivad nad sellest, mis neid kurvastab ja mis rõõmustab."

Epner tunnistas, et pidi lavastuse tegemise tõttu lugema läbi liiga palju Delfi kommentaare. "Neid oli kümneid tuhandeid. See hakkas üks hetk mõjuma vaimsele tervisele ja tuli lõpp teha." Ta lisas, et kommentaariumist avanes pilt, mida ta sinna algselt ka otsima läks.

"Ma ei läinud neutraalse pilguga vaatama, vaid ma proovisin leida sellised kommentaarid, mis väljendaksid inimeste kõrvalejäetust. Tunnet, et nende arvamust ei võeta kuulda, mis peegeldub vihapursetes või joovastustes, kui Erki Nool nt võidab ja nad ütlevad, et see on ainus tähelepanuväärne asi, mis nendega viimase 50 aasta jooksul on juhtunud. Kui selle pilguga lugeda, siis kõrvaljäetuse tunnet on seal väga palju."

Epner tõi välja ka kõige südantlõhestavama kommentaari, mida ta projekti käigus luges. "See oli kelleltki, kes ütles, et tema elu on läinud nii, et üks hetk päevapealt seks lõppes, mis on väga kurb."

Delfi sünnipäevaks valmib netikommentaaridel põhinev kontsertlavastus
Rääkides sellest, mis nad ise enda kohta kommentaariumidest lugenud on, märkis Epner, et need on seotud peamiselt seksuaalse sättumusega. Teda olevat netis nimetatud Sumpsi-Eeroks. Erki Pärnoja aga tõi välja, et teda on nimetatud seal "ebatraditsioonilise seksuaalsusega Pärnojaks". Marti Tärn märkis, et tema kohta on öeldud, et ta näeb välja vanem kui ta tegelikult on. "Aga see on kõik," lisas ta. "See kommentaari oli kümne aasta tagune. Ma olin siis 26 ja see lugupeetud kommenteerija nägi prohvetlikult ette, et ma olen 36, mida ma praegu olen."

Pärnoja märkis, et tehniliselt oli kommentaaridele muusikat väga huvitav kirjutada. "See oli väga suur väljakutse. Meie Martiga mõlemad tegeleme väga palju instrumentaalmuusikaga. Üleüldse sõnadele, kas originaaltekstidele või luulele muusika kirjutada on väga suur väljakutse. Delfi kommentaarid – riimi ei ole, poeesiat tekib küll."

Tärn lisas, et nende eesmärk ei olnud niivõrd kommentaare viisistada kui et leiutada sinna alla, ümber ja peale vastavat meeleolu. "Muusika ei pea ilmtingimata üks ühele kirjeldama selle kommentaari kurjust või rõõmu. Vaid pigem ta eksisteerib seal omaette ja koos selle tekstiga."

Epner tunnistas, et rõõmsaid kommentaare oli väga palju. "Nii pea, kui sport letti tuleb." Ta lisas, et samas rõõmustati näiteks ka mõne inimese surma üle. "Aga kui inimesed tahavad joovastanult öelda, et nende elul on järsku mõte või tervel Eesti riigil on järsku mõte, siis see mõte tuleb ikkagi ainult siis, kui Ott Tänak kiiruskatse võidab."

Lavastuse tegemisel jätsid nad kõrvale suure osa poliitilistest kommentaaridest. "Kui me vaatame, mis päriselt poliitikas toimub ja mida meie siseminister suust välja ajab, siis sellega võrreldes Delfi kommentaarium on ikkagi morsipidu. See kahvatub selle kõrval."

Kontsertlavastus "Anonüümne igatsus" jõuab ühekordse aktsioonina lavale 26. novembril Alexela kontserdimajas. Lavastusega tähistatakse ka uudisteportaali Delfi 20. sünnipäeva. Piletid müügil Piletilevis.