Lauluväljakule kogunenud rahvahulk pimestab eriti kõige nooremaid osalejaid, kes varasemalt sellistel massiüritustel käinud ei ole. Lapsed eksivad kergelt inimmeres ära ja satuvad paanikasse, kui ühtki tuttavat enam läheduses ei leidu. Siis on nutt kerge peale tulema ja hirm võõraste ees ei soosi omaste leidmist. Sellised vahejuhtumid on ühed värvikamad lood suurpidudelt, mis hiljem perekeskis vestes muige suule toovad.

Näiteks viidi mudilane Mihkel 1994. aasta laulupeol rongkäigust tulles dirigendipuldi alla, kus televiisorist tuntud seriaali “Pätu” isa (Tõnu Oja) tal oma koori aitas leida. Mitmed täiskasvanud küsisid laulukaare all poisilt, kas ta on eksinud, kuid laps ei julgenud võõrastele vastata, misjärel mudilane dirigendipuldi alla saadeti. Tõnu Oja abiga leidis Mihkel oma kooriliikmed taas üles, kes talle laululavalt juba lehvitasid.

1990. aasta laulupeol kadus ära 4-aastane tüdruk, kes ema palvel Kadrina rahvariiete järgi liikus, et koori mitte silmist lasta. Tüdruk oligi Kadrina seelikutega kaasa läinud, kuid jõudis kogunemispaiga asemel WC järjekorda. Võsu rahvatantsurühm ja Lahemaa rahvamuusikud võõrustasid laulupeo ajal soomlasi, kes abivalmilt telefoni teel tüdrukuga ühendust tahtsid luua, kuid teist telefoni ei olnud kusagilt võtta. Tüdruk leiti lõpuks teiste peoliste juurest teki peal istumas. Laps kordagi paanikas ei olnud, sest tema silme ees olid alati tuttavad Kadrina rahvariided.

Kadunud lapsi leidub nutiajastulgi, kus kõigil telefonid taskus on, kuid üksteist sellegipoolest üles ei leita. 2011. aasta noortepeol eksis mudilaskoori laulja Liisa valesse häälde, kus ta siiski oma kooriliikmed üles leidis. Õpetaja palus tal aga õige hääle poolele minna, kuhu Liisa oma ema saatel läbi rahvamassi suundus. Esinejate alale ema ei lubatud ja mudilane otsis üksi, pisarad silmas, oma koori sopraneid, keda ta pingutustest hoolimata ei leidnud. Laululaval võttis üks koor Liisa oma hoolde, kuid tüdruk ei suutnud laval nutmist lõpetada. Laulukaare all oli esimest korda küll tore esineda, kuid kurbus ja nutt said sel peol rõõmust võitu.

Eksinud lapsi on veelgi, kes sageli tuntumate lauluväljaku hoonete nagu Raadiotorni ja tuletorni või politsei telkide juurde jõuavad. Nii leidis tee Raaditornini üks tüdruk, kes Ernesaksa kuju asemel hoopis Petersoni kuju otsis, mida ta suurest tahtest hoolimata üles ei suutnud leida. Samuti jõudis välishaiglasse nutune laps, kellel lihtsalt tuli nutt peale ja enam järele ei jäänud.

Selliste puhkude vältimiseks paneb Laulu- ja Tantsupeo SA täiskasvanutele südamele, et lastele tuleb käepael kontakisiku nime ja telefoninumbriga randme ümber panna. Käepaelu jagatakse lauluväljaku väravates. Samuti soovitatakse lastele silt vastutava vanema nime ja telefoninumbriga taskusse või kotti pista.

Lisaks palutakse täiskasvanutel lapsele näidata, kus nähtavamad kohad nagu Raadiomaja ja tuletorn lauluväljakul asuvad, kuhu eksinud mudilane abi saamiseks pöörduda saab. Samuti lisatakse lauluväljakule juurde levi võimendeid, et parem ühendus telefoni teel luua.