Laulu- ja tantsupeo SA nõukogu liige Hirvo Surva märkis hiljuti ERR-ile, et on igaühe enda otsus ja vastutus, kas võtta laulu- ja tantsupeole kaasa joogipoolist ja seda siis omal vastutusel tarbida või on need mõned tunnid võimalik mööda saata ka alkoholita. Väravates turvameeskond inimeste kottidele lauskontrolli tegema ei hakka.

"Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse otsusel alkoholi laulu- ja tantsupeol ei müüda, ent enda tarbeks ohutus pakendis söögi- ja joogipoolist võib igaüks siiski kaasa võtta," ütles laulu- ja XX tantsupeo turvajuht Einar Lillo.

Siiski näevad sisekorraeeskirjad ette, et territooriumile pole turvakaalutlustel lubatud võtta klaasist või muust materjalist anumaid, mille sisu või purunemine võivad ohustada inimese enda või teiste isikute turvalisust.

Õhtul täpsustas Einar Lillo, et laulu- ja tantsuväljakul kehtib Tallinna linna avaliku korra eeskiri, mis muuhulgas keelab avalikus ruumis alkoholi tarbimise. "Sellega seonduvalt soovitame alkoholi mitte kaasa võtta ning saata need mõned tunnid laulu- ja tantsuväljakul mööda ilma alkoholita. Väravates toimuv turvakontroll lähtub operatiivstaabi poolt kehtestatud reeglitest, eraldi alkoholi ega ka söögi pärast väravates lauskontrolli ei teostata ning keskendutakse üldise turvalisuse tagamisele."