Heitlikule ilmale vaatamata oli Vabaduse väljakule kontserti kuulama kogunenud suur hulk rahvast. Paljud kuulajad olid tulnud otse hommikuselt tantsupeo etenduselt Kalevi staadionilt.

Rahvamuusikapidu kuulama tulnud tantsijad hoidsid peomeeleolu üleval ka Vabaduse väljakul. Jalga keerutati isegi paduvihmas ning kutsuti ka publikut sooja saamiseks tantsima.

Esmakordselt esinesid rahvamuusikapeol eraldi pilliliigina torupillid. “Torupillide lisandumine sel korral eraldiseisva pilliliigina annab märku sellest, et torupilli mängimine on üha populaarsemaks muutunud," rääkis peo juht Juhan Uppin.

Peamiselt mängiti rahvamuusikapeol eesti traditsioonilisi pillilugusid ning paljudes liikides ka uut autoriloomingut. Kõik seaded on loodud just selle peo jaoks.

Eraldi repertuaariga astusid üles seitse pilliliiki: viiulid, lõõtspillid, kandled, torupillid, akordionid, näppepillid ja koondorkestrid.

Varju põgenenud Keilast pärit tantsijad end vihmast heidutada ei lasknud. Kuigi öösel ja hommikul sadas kõvasti, oli tantsupeo plats kuiv ja mudaseks keegi ei saanud. Õhtune etendus tuleb ühe tantsija sõnul pisut masendav, sest pidu hakkab läbi saama ja jalad on juba ümarad. Teised aga lükkavad ta väite kiirelt ümber ja kinnitavad, et kella 18ks peoks saavad ka rahvariided kuivaks.