Vikerlased võeti rongkäigus soojalt vastu, neile hüüti "Elagu Vikerlased!" ja "Elagu vikerkaar!" ning plaksutati kaasa. Vikerlaste rongkäik algas Kaarli kiriku lähedalt, kus ühingu kontoriruumide ees ootas neid ligi 20-liikmeline fännkond.

Eesti LGBT+ Ühingu liikmed ja toetajad

Koori toetama tulnud ühingu liikmed mängisid tänava ääres trummi, millega teiste kollektiivide pillimängijad innukalt ühinesid. Rongkäiguliste seast hüüti elagu ka Vikerlastega kaasas kõndinud trummimängijatele. Eesti LGBT Ühingu kommunikatsioonijuhi Kristiina Raua sõnul aitas trummimäng rahvast kaasa tõmmata ja nende võimalikku pahameelt vähendada.

Rahvas tänavatel lehvitas Vikerlastele lippe ja võttis nad soojalt vastu. Raud ühtki pahatahtlikku märkust inimestelt ei kuulnud, pigem toetati koori ja nendega kaasas liikuvaid LGBT ühingu liikmeid. Fännkonna arvates ei kostunud rahva hulgast ühtki negatiivset hüüet, sest vastuolijaid ei pannud Vikerlasi ja vikerkaarelippe tähelegi.

Vikerlased ei olnud rahvamassis kuigi märgatavad, sest ühtki vikerkaarelippu nad pihku ei haaranud. Koorilauljate särkidel olid kaks väikest vikerkaarelippu, mis kuigi silma ei hakanud. See-eest lehvitasid LGBT ühingu liikmed rahva seast lippe ja kandsid vikerkaarevärvidega riideid.

Eesti LGBT+ Ühingu liikmed ja toetajad

Lauljad hoidsid pidevalt meeleolu rongkäigus üleval. Üksteisele hõigati elagu ja patsutati sõbralikult õlale. Teekonnal võeti ka laul ja tants üles, millega naaberkollektiivid ja rahvas siiski väga ei ühinenud.

Vikerlased on pea kaheaastane seni ainus LGBT+ koor Eestis ja Baltikumis. Vikerlased unistasid alguspäevadest saati juubelipeole pääsemisest, kus nüüd ka ollakse. Koor loodi LGBT+ kogukonnale, sõpradele ja toetajatele.

Jaga
Kommentaarid