Taavi Aas räägib, et ühiselu reeglite austamine võrdub avaliku korra eeskirjast kinnipidamisega. “Kõnnitee on jalakäijatele vabaks kasutamiseks ja poliitaktsioonide läbiviijatel palun seda järgida,” ütles Aas. “Vabadus meelt avaldada on meil laialdane, selleks ei ole tarvis linnaruumis liikujaid omavoliliste piirdelintidega segada.”

Raivo Aeg sõidutati täna lõunal linnavalitsuse ette oma "korruptsioonitõrje" bussiga, kus peal figureeris ka Edgari Savisaare peaga joonistus kahjurist. Linnavalitsuse pihta piserdati "tõrjekemikaale" ja anti teada, et hoonesse ei tasu korruptantide tõttu siseneda.

Raivo Aegi poliitaktsioon

Aas osutas, et kahetsusväärsel kombel tegeleb Isamaa ja Res Publica Liit ning Raivo Aeg oma poliitaktsiooni käigus linna teenistujate halvustamise ja laimamisega. “Inimene, kes valimatult ja alusetult linna töötajaid laimab, ei sobi organisatsiooni juhtima ja innustama,” sõnas Aas. “Aegi ajal töötas kapos nii spioone kui korruptante, Dresseneid ja Põdereid, seega ei peaks ta liialt lahmima.”

Taavi Aasa sõnul ootab ta konkurentidelt sisuliste ideede osas selgust. Ta toob välja, et IRLi poliitikud on hüpelnud tasuta ühistranspordi kritiseerimise ja laiendamise nõude vahel. “Tasuta ühistransport on Tallinna edulugu ja on toonud meile palju elanikke juurde, samuti motiveerib tasuta sõit ühistransporti kasutama. Selle lõpetamine ei tule kõne alla," märgib Aas.

Raivo Aeg süüdistusi omaks ei võta: „Õigusrikkumist ei toimunud, inimeste vaba liikumist me ei takistanud. Inimesed, kes soovisid linnavalitsusse siseneda või väljuda, said seda vabalt teha. Kaasaarvatud Keskerakonna värske peasekretär Mihhail Korb, kes kasutas võimalust ajakirjanikega linnavalitsuse trepil mõtteid vahetada," teatas ta pressiesindaja vahendusel.

"Kommenteerin Taavi Aasa süüdistusi järgmiselt: mina oma sõnavõttudes räägin korrumpeerunud töötajatest nagu linnapea, abilinnapea, mitmed ametite juhid ja tippametnikud, kes on olnud või on linnaametnikud ja täna kohtu all. Räägin korruptantidest, mitte ausatest linnaametnikest. See on kummaline, et linnapea kohusetäitja kaitseb järjekordselt korruptante."

Raivo Aeg jõuab oma vastulauses ka kaugemasse minevikku: "KaPo peadirektorina mõistsin ma hukka korruptandid ja riigireeturid ning nad said teenitud karistuse. Ma tegin kõik selleks, et sellised inimesed ei uuristaks Eesti riiki. Taavi Aas, sina, aga õigustad ja kaitsed korruptantide käitumist. Hullemgi veel, süüdimõistetud korruptandid nagu Ivo Parbus, kes on vahepeal olnud vanglas „puhkusel“, oled sa võtnud tagasi linnavalitsuse süsteemi tööle. Kui soovid sõnade asemel tõesti tegusid ka näidata, siis tead kust alustada. Need on sammud millega lood oma juhitavas organisatsioonis motivatsiooni ja lugupidava suhtumise.“