Stuudios väitlesid Raimond Kaljulaid (Keskerakond), Viktoria Ladõnskaja (IRL), Hanno Pevkur (Reformierakond), Ivari Padar (SDE), Jaak Madison (EKRE) ja Andres Herkel (VE).

IRLi riigikogu fraktsiooni liige Viktoria Ladõnskaja tunnistas, et valitsuskoalitsioon Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatidega pole lihtne. "Te ei kujuta ette, millised vaidlused meil seal toimuvad," ütles Ladõnskaja ja avaldas lootust, et järgmine koalitsioon on isamaalisem.

Ladõnskaja tundis heameelt selle üle, et IRLi valimistulemus tõestas, et erakond jääb pürima.

Reformierakonna esimees Hanno Pevkur leidis, et kohalike valimiste mõju seisneb selles, et tänu IRLi "enam-vähem normaalsele" tulemusele ei jookse erakond laiali ja valitsust püsib.

"Kahjuks on IRL sunnitud taluma Keskerakonna hullusi valitsuses," märkis Pevkur.

SDE riigikogu fraktsiooni liige Ivari Padar avaldas heameelt, et IRL jalad alla sai. "See annab koalitsioonile stabiilsust. 2017. aasta on olnud keeruline, Keskerakonnal pole riigivalitsemise kogemust olnud," tõdes Padar ja lisas, et koalitsioon saab veel mitmete õigete asjadega hakkama.

EKRE riigikogu fraktsiooni liige Jaak Madison leidis, et kuigi erakonnal polnud kohalikel valimistel välja käia kümneid tipp-poliitikuid, saavutati kohalike tegijate toel hea tulemus, mis annab positiivse vaate ka 2019. aasta riigikogu valimistele.

Vabaerakonna fraktsiooni liige Andres Herkel oli rahul, et valimisliidud olid äsja toimunud valimistel edukad.

Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid arvas, et 16-17-aastased noored, kes hääletavad esimest korda riigikogu valimistel pooleteise aasta pärast, saavad oma info sotsiaalmeediast. Kaljulaidi sõnul pole nii palju sotsiaalmeediat kui hiljutistel kohalikel valimistel kasutatud ja selline viis valijatele lähemale jõuda jääb püsima ka pärast praegusi valimisi.

Loe saates kõlanud olulisemaid mõtteid Delfi blogist!