Mis üldse kulutab nutikella akut?

Nutikella akude kaks peamist vaenlast on töötav ekraan ning erinevate tervist ja liikumist jälgivate rakenduste (GPS, pulsimõõtja) kasutamine. On täiesti arusaadav, miks aku nende kasutamisel tühjeneb.

Kui telefonide puhul on mõistlik aku säästmise eesmärgil aeg-ajalt mõned funktsioonid välja lülitada (WiFi, GPS jne), siis nutikella puhul annab eri funktsioonide ajutine väljalülitamine tulemuse, kus nutikast kellast randmel võib saada täiesti tavaline, mittemidagiütlev käekella sarnane asi. Sest mis nutikell see on, mille ekraan on välja lülitatud või mis ei edasta sulle näiteks teavitusi ega mõõda pulssi! Huawei on aga toonud turule nutikella, mille aku kestvus on olenevalt mõõdust (46 mm mudelil) kuni kaks nädalat. Ja see on juba tõepoolest midagi!

Mis annab akule hea vastupidavuse?

Huawei nutikella Huawei Watch GT 2 mõlema mudeli (42 mm ja 46 mm) puhul võime me tänu Hiina suurtootja leidlikkusele õnneks kohe unustada eri funktsioonide väljalülitamise aku parema kestvuse nimel. Seda seetõttu, et tänu mitmele uuenduslikule tehnoloogilisele lahendusele tarbib Huawei nutikella aku lihtsalt kolm korda vähem energiat, tagades sellega märksa pikema kestvuse ja suutes selle kõige juures hoida rahulolevana ka kasutajat, kes ei pea tegema ühtegi kompromissi.

Kui pisut tehnilisemaks minna, siis kõige aluseks on üks kellas asetsev kiip. Huawei Kirin A1 kiip on vaatamata oma imepisikestele mõõtmetele (4,3 x 4,4 mm) siiski niivõrd võimekas, et suudab tänu oma ülimalt energiasäästlikule protsessorile säästa voolu kõikide toimingute tegemisel, olgu tegemist sportimise või kas või une jälgimisega.

Teine võimalus aku vastupidavuse tagamiseks on igasusuguse tarkvara optimeerimine ehk targemalt ning säästlikumalt tööle panemine. Just seda teeb Huawei GT 2 kella puhul nende voolusäästlikkuse tark algoritm, mis suudab ise aru saada, mida kella kasutaja parasjagu teeb. Nii pole karta, et näiteks seismise ajal töötab kellal jooksmist mõõtev funktsioon või magades ujumist jälgiv toiming. Tänu uuendatud tarkvarale saab kell ise aru, mis parasjagu toimub, suutes seeläbi ise säästlikumasse toimimisse panustada. Selline tarkus annab aga akule märksa vähem koormust päeva kohta, lubades seeläbi laadimiste vahele pikemaid pause.

Miks valida Huawei Watch GT 2 mudel?

Kui kõigele sellele vaatamata keegi veel kahtleb, kas Huawei nutikell tõesti on võimeka akuga, toob tootja välja veel ühe täiesti keskmise stsenaariumi, mille korral kestab kella aku suurema mudeli (46 mm) puhul kaks nädalat ning väiksema (42 mm) puhul nädala.

Nimelt, kui

• kannad kella ööpäevaringselt,
• südamerütmi monitooring on sisse lülitatud,
• Huawei TruSleep analüüsib sinu und,
• teed nädalas 90 minutit trenni sisselülitatud GPS-iga,
• sisse on lülitatud teavitused ning sulle tuleb 50 sõnumit, 6 kõnet ja 3 alarmi päevas,
• lülitad ekraani sisse (ehk vaatad kella) 200 korda päevas,
• teed kella kaudu 30 minutit kõnesid,
• mängid kella kaudu 30 minutit muusikat,

siis kestab sinu kella aku vastavalt kella suurusele kuni kaks nädalat.

Nüüd vaata seda nimekirja uuesti ja mõtle läbi, kuidas kella keskmiselt kasutad, ja sa näed, et sinu puhul võiks kella aku tegelikult veelgi kauem kesta. Seega on arusaadav, miks tuleks valida Huawei Watch GT 2 – ta näitab konkurentidele lihtsalt tagatulesid ja mitte ainult paberil!

Jaga
Kommentaarid