Fotograaf ning koolitaja Peter Carey on koostanud mõned põhimõtted, mille abil saad lisaks lihtsalt ilusale pildile püüda oma fotodele ka emotsioone. Nagu ta ise ütleb: „Emotsioonid pildil on need, mis panevad pildi tõeliselt elama. Nad aitavad vaatajal fotoga samastuda, sest nii kurbus kui rõõm, lootusetus ja lootus on universaalsed tunded, mida oleme tundnud me kõik.”

Saa aru, mis tundega sa pildistad

Kõlab naljakalt, aga kõige suuremat rolli emotsioonide fotodele tabamisel mängib sinu enda tuju. Kui vaatad näiteks oma reisipilte, siis ilmselt oled mõnel päeval klõpsinud oma telefoniga märksa rohkem pilte kui teisel. Ju siis oli lihtsalt tunne õigem. Proovigi tabada pildistamiseks neid enda jaoks õigemaid päevasid – kui oled puhanud ja rõõmus. Õnneks on su telefon sinuga alati kaasas ja seega kui tunned, et hetk on pildistamiseks õige, siis ära kahtle!

Tee lihtsaid pilte

Seda on küll lihtne öelda, kui see tähendab hoopis seda, et vali pildistamiseks midagi konkreetset ning jää selle juurde. Ükskõik kui siiras emotsioon ka pildistatava inimese näost sulle vastu vaatab, siis väga värvikireval ning rahvast täis tänaval jääb see paratamatult vähem nähtavaks kui pildil, mis just näole keskendunud. Seega proovi oma fotod hoida võimalikult lihtsad ja konkreetsed.

Jälgi ümbritsevat

Enne, kui hakkad pildistama, võta endale pisut aega ning vaata, mis sinu pildistatavas kohas toimub. Kui pildistad sõbra või tuttavaga, lase tal natukene harjuda – näiteks rääkige maast ja ilmast. Kui pildistad võõraid, siis jälgi nende käitumist ning taba ära nende käitumismuster, mis aitab sul võtta konkreetsest kohast pildistamisest viimast. Mida rohkem lased inimestel harjuda mõttega, et „siin on keegi võõras, kes tahab pilti teha”, seda paremad ausamad pildid sa ka saad. Ootamise ajal võid oma telefoniga lihtsalt niisama klõpsida – ehk tabad oma soovitava pildi juba esimese vajutusega.

Nende kolme väikese, kuid väga põhimõttelise nipiga võid sa tegelikult minna tegema oma esimesi samme fotograafias, mille eesmärgiks on püüda pildile emotsioone. Oma parimaid fotosid jaga kindlasti oma sõpradega, et näha ka nende arvamusi. Lisaks on sul võimalus saata oma foto osalema ka Huawei NEXT IMAGE'i mobiilfotograafia võistlusele, mis kutsutud ellu just selleks, et motiveerida inimesi üle maailma tegema oma telefonidega järjest paremaid ja paremaid pilte ning anda neile võimalus oma tööde jagamiseks teistega. Võistlusest, kategooriatest ning auhindadest saad rohkem aimu SIIN. Käesoleval aastal on ainuüksi Eestist saatnud oma pildi võistlusele juba enam kui 200 inimest. Miks ei võiks neile lisanduda veel sinu pilt?

Vaata inspiratsiooniks galeriist juba sel aastal eestlaste poolt konkursile saadetud pilte!


Jaga
Kommentaarid