Head Eestimaa inimesed!

Mul on väga hea meel teid tervitada ja soovida südamest õnne meie Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul!

Oleme õnnelik rahvas, sest meil on oma vaba riik ja saame siin ise oma elu seada. Soovin, et me teeksime endast kõik, hoiaksime kokku ja tunneks üksteise ning oma vaba Eesti riigi üle uhkust. Siis saame oma isamaa anda edasi oma järeltulijatele, koos kõigi rõõmude ja saavutustega ning käia vapralt teed järgmise sajandi täitumiseni.

Meie esivanemad võtsid meie oma vaba riigi loomist täie tõsiduse ja kogu hingega. See nõudis tihti ülisuurt julgust, otsustavust ja meelekindlust. Meie riik ei sündinud valutult ega veretult. Toodud ohvreid mäletame ning austame ka täna ja praegu. Alati.

Meenutame tänutundega ka neid julgeid mehi ja naisi Eestist ning välismaalt, kes ajaloo rasketel aastatel meie vaimu ja ajalugu alal hoidsid ning sihikindlalt panustasid Eesti omariikluse katkenud keti kokku sepistamiseks.

Samuti kõiki neid, kes meie iseseisvuse taastanud Eestisse uskusid, seda üles ehitasid ja selleks vaeva nägid.

Ilma kõigi meie inimeste raske töö ja pühendumuseta ei oleks Eesti rahval täna võimalik vaba riigi 100. aastapäeva tähistada.

Ma õnnitlen selle tähtpäeva künnisel kõiki eestimaalasi meie kodus, aga ka laias maailmas! Pidage alati Eestit kalliks ja hoidke üksteist!

Soovin meile kõigile ilusat ja väärikat Eesti Vabariigi aastapäeva!

Jõudu Eestile!