Sinimustvalgeks värvus veel üks Leedu sümboleid – kellatorn Katedraali väljakul. Sellega tervitas Leedu pealinn Eestit iseseisvuse sajandal sünnipäeval.

Vilniuse linnapea Remigijus Šimašius ütles, et Leedut ja Eestit ei seo mitte ainult muutlik ajalugu viimasel sajal aastal, vaid ka ootused helgemale tulevikule, mis ühendab ja hingestab. „Tänavune aasta on tähtis kõigile Balti riikidele, ja meil on nüüd väga hea meel anda panus Eesti iseseisvuse tähistamisse. Nädal tagasi pühitsesime me ise suurejooneliselt oma riigi sünnipäeva; Vilniuse tänavatel süüdati lõkkeid, kõlasid laulud, ning sel päeval olid meiega ka meie naabrid – eestlased ja lätlased. Aiman, millist rõõmu Eesti rahvas saabuval pidupäeval tunneb. Vilnius tähistab Eesti iseseisvust koos Eestiga ja kogu oma südamest,“ ütles Vilniuse linnapea.

Vilniuses on võimalik leida palju asju, mis meenutavad Eestit, need tuleb ainult üles leida. 24. veebruaril sinimustvalgesse rõivastatud Leedu pealinn on Vilniuse linna turismi- ja äritegevuse arendamise agentuuri „Go Vilniuse“ kingitus Eestile Eesti iseseisvuse sajandaks sünnipäevaks.