5.-8. juulil võib liiklus olla häiritud ja esineda liiklusseisakuid hotellide Hilton, Swissotel, Radisson Blu Sky, Radisson Olümpia, Nordic Hotel Forum ja Tallink City ümbruses. Samuti lennujaama, Kultuurikatla, Lennusadama ja Teaduste Akadeemia läheduses.

5. juuli õhtu – liiklus on oluliselt häiritud lennujaama ning nimetatud hotellide vahel. Politsei- ja Piirivalveamet palub sellega liiklejatel arvestada ning aega varuda.

6. ja 7. juuli hommikul kell 8.00-9.00 on liiklus oluliselt häiritud kesklinnas, soovitatakse kasutada liiklemiseks Järvevana teed.

6. juuli keskpäeval toimub kolonnide liikumine lennujaama, nimetatud hotellide ja Kultuurikatla vahel. Liiklus on nendes piirkondades oluliselt häiritud.

7. juuli pärastlõunal (sealhulgas tipptunnil) on liiklus häiritud kesklinna ja lennujaama vahel.

Politsei soovitab järgmise poole aasta jooksul järgida järgmisi nõuandeid:

• eesistumise ürituste ajal tasub kesklinnas liikudes varuda tavapärasest enam aega, eriti tipptundide ajal
• korteeži märgates tuleks autojuhtidel joonduda paremale poole sõidutee äärde, andes sellest kindlasti suunatulega märku
• palutakse juhinduda liikluskorraldusmärkide või reguleerija märguannete järgi
• reisijatel (ka lähiriikidesse reisijatel) palutakse hoolitseda, et reisidokumendid oleks kehtivad ja hoida need lennujaamas ja sadamates käepärast
• laevalt tulles ja laevale minnes varuda tavapärasest enam aega

Ministrite kohtumisel arutletakse Euroopa julgeoleku, turvalisuse ning rändeküsimuste üle, mis on hetkel inimeste jaoks ühed pakilisemad murekohad. Oluliseks peetakse Euroopa Liidu poolt tasakaalu leidmist inimeste õiguste ja vabaduste tagamise ning nende turvalisuse kindlustamise vahel.