Loomulikult ei saa me rääkida kõigi eest, sest just nagu kõige muuga, on kvaliteedi, omaduste ja väljanägemise vahe sõltuvalt tootjast lausa mitmekordne. Ka Lada ja Mercedes nimetavad oma toodangut mõlemad autodeks, kuid kummaga läheksid meelsamini pikamaareisile või pargiksid uhkelt maja ette?

Puidust prillid – olgu nad siis päikeseprillid, lugemisprillid, nägemisprillid või kas või kõike seda korraga, on tegelikult prillid nagu kõik teisedki. Ainult vingemad! Samas on ka prillidega lugu nagu kõige muuga siin ilmas, ehk kui keegi väidab, et need sobivad kõigeks ja kõigile, siis suure tõenäosusega ta valetab. Seetõttu koostasimegi selle väikese kokkuvõtte, et anda sulle aimu puidust prilliraamide omadustest. Enamik toodud punktidest kehtib nii optiliste prillide kui ka päikeseprillide kohta.

Miks valida Prosawoodi puidust raamidega prillid?


Küsisime seda neilt, kes juba aastaid muid prille ei kannagi ja lisasime ka ise mõne mõtte. Peamised eelised võrreldes plast- ja metallraamidega on järgmised.

Kerged – neid peaaegu ei tunnegi.

Soojad – erinevalt näiteks metallraamist ei lähe puit miinuskraadidega vastikult külmaks.

Mugavad – paljud kliendid kiidavad, et puidust prillid on võrreldes teistega väga mugavad.

Erilised – metallist või plastist raamid tulevad liinilt nagu soojad saiad ja on kõik ühesugused. Puit annab prillidele eripära, mistõttu ei saa kellelgi olla täpselt samasuguseid.

Ökoloogilised – puit on taastuv ressurss ja kahjustab keskkonda oluliselt vähem kui näiteks plastmassist prilliraamide tootmine. Ühtlasi on neid töödeldud võimalikult looduslike vahade ja õlidega, mis tähendab, et need ei ärrita ka nahka.

Käsitöö – olgugi et Prosawoodi puitraamidega prillide valmistamisel kasutatakse ka tööriistade, nagu näiteks lihvmasinate ja freeside abi, on need suures osas siiski käsitöö. Ühe korraliku puitraami valmistamine koosneb mitmest etapist ja nõuab palju aega.

Kuidas puitraamiga prille kandma peaks?


Tegelikult on vastus lihtne. Tavakandmisel ei ole puidust prillid kuidagi nõrgemad kui muust materjalist raamid, seega ei vaja need ka mingisugust erikohtlemist. Lähtuda tuleb sarnasest loogikast nagu metallraamide puhul – neile peale istumine, maha kukkumine, pidevalt ühe käega ette ja eest ära võtmine või muul viisil „rapsimine” võib neid kahjustada.

Kuna puit on aga temperatuuri kõikumistele vastuvõtlikum, siis tasub seda silmas pidada ka prillide puhul – näiteks ära jäta neid vedelema sauna, auto armatuurile või õue külma kätte.

Prillide puhastamisel pole samuti erilisi erinõudeid. Selleks sobivad väga hästi tavalised prillipuhastuslapid ja -vahendid. Ilmselgelt ei tasuks ükskõik milliseid prille puhastada abrasiivsete lappide või särginurgaga, mis klaase kriipida võiksid. Võib-olla ei tasuks puitraamidega prille ka päris kraani alla pista, kuid muus osas muretseda pole tarvis.

Puidust prilliraamid pole ehk päris sinu jaoks, kui ...


● Sa käid prillidega pidevalt liigniiskes keskkonnas, näiteks saunas, ujulas või duši all.

● Sul juhtub pidevalt seda, et prillid saavad kahjustada – painduvad, väänduvad vms. Puit ei ole elastne, mistõttu ei saa seda ka hiljem lihtsalt sirgeks väänata.

● Su nina kuju on selline, et sulle istuvad vaid väga vähesed prilliraamid. Puidust prillidel ei saa ninapatju reguleerida, mistõttu pole need mõistlik valik, kui tunned, et enamik prille sinu ninaga ei sobi. Samas oleme oma prillimudelite puhul lähtunud sellest, et need 90 protsendile sobiksid.

● Tegeled ekstreemspordiga. Kui kannad prille ka näiteks lumelauaprillide all või motokrossi sõites, siis pole need võib-olla kõige õigem valik, kuna kukkudes võib puit puruneda ja võid ennast killuga vigastada.

● Sulle ei meeldi olla stiilne ja omapärane ning mõte sellest, et oled oma prillide ostmisega teinud heateo ka looduskeskkonnale, ajab sind lausa närvi.

Ole ise disainer!


Kujuta ette maailma, kus kõik inimesed näevad välja täpselt samasugused. Soengud on samasugused, riided on samasugused, jalanõud on samasugused ja prillid on samasugused. Päris igav, eks? Õnneks päriselus asi nii hull siiski pole. Sellegipoolest on meie kõigi loomuses soov olla väljapaistev ja eristuv. Prosawoodiga on see võimalik!

Soovid lisada personaalset graveeringut selleks, et oma kella või päikeseprille erilisemaks muuta? Pole probleemi! Või tahad hoopis teha kingituse, mis inimesele päriselt korda läheb? Teeme ära!

Prosawoodi graveerimismooduliga oled sina ise disainer! Asi on lihtsamast lihtsam:

-> vali välja oma lemmikkäekell või -päikeseprillid;

-> otsi üles graveerimise võimalus;

-> lase fantaasial lennata!

Kõige ülejäänu eest hoolitseme juba meie. Mis siis muud, kui vinget disainimist!

Mis on Prosawood?

Prosawood on elustiilibränd, mis tugevdab sidet looduse ja inimese vahel. Meie eesmärk on luua emotsioone ja anda inimestele kuuluvustunne millessegi positiivsesse, süstida usku paremasse tulevikku. Prosawoodi visioon on olla rahvusvaheliselt tunnustatud bränd, mille tootevalik pakub rõõmu seiklejatele üle maailma, ühendades disaini, mugavuse, vastupidavuse ja vastutuse looduse ees. Hetkel väljuvad meie stuudiost loodusest inspireeritud nelja kategooria tooted, mida jätkuvalt edasi arendame.

● 2014. aastal turgatanud juhuslikust ideest ja „põlve otsas” valminud esimesest tootest on nüüdseks saanud kindel turuliider Eestis ja tuntud tegija ka mujal maailmas.

● Prosawoodi tooteid kannavad juba rohkem kui 65 riigi esindajad üle maailma – matkasellidest kuni profisportlaste ja maailmameistriteni!

● Lisaks eristuvale disainile, personaalsele lähenemisele ja kvaliteedile, pöörame suurt tähelepanu ka oma kliendisuhtlusele, mille tulemuseks on palju positiivseid kommentaare ja üha suurenev korduvklientide arv.

● Juba seitse aastat järjest oleme iga müüdud toote eest istutanud ühe puu. Nendest mõni tuhat läheb ajalukku kui osa maailma suurimast istutatud riigikaardist! Kusjuures teadaolevalt olime üks esimestest, kes sellise traditsiooniga alustas.

Jaga
Kommentaarid