Aktsia on omandi väärtpaber, mis näitab omandiõigust. Kui ostate ettevõtte aktsiaid, ostate selles osaluse (kasvõi väga väikese). Aktsiate ostu-müügist või dividendidest võite saada tulu - osa ettevõtte kasumist teatud perioodi tulemuste alusel.

Võlakiri on võlaväärtpaber, mille emiteerija - riik või selle väljastanud ettevõte - kohustub tulevikus tasuma teatud protsendi.

Lihtsaim viis algajale on osta väärtpabereid ja teatud aja pärast müüa kõrgema hinnaga - ja nii teenida. Peaasi on meeles pidada, et kasum ei ole pime õnn, nagu kasiinos, vaid läbimõeldud tegevuse tulemus. Mitte mäng, vaid töö.

Usaldusväärne maakler


Investeeringute tegemiseks, nagu aktsiate ostmine või müümine, vajate maaklerit. Maakleritel on eriluba väärtpaberibörsidega tehingute tegemiseks. Küll aga saate valida, kui palju toetust ja tuge oma maaklerilt soovite, valides kas täisteenusmaakleri või soodusmaakleri.

Kui alustate investeerimisega, võib investeerimismaakler olla teie turuga ühendajana suurepärane vara. SijoitusRahastot.org on üks usaldusväärseimaid maakleriülevaate lehti ning algaja investor peaks enne investeerimist kindlasti läbi vaatama kontrollitud maaklerite soovitusi. Kuigi see võib tunduda üle pingutamisena, annab see teile võimaluse valida maakler, kes pakub seda, mida soovite. Jällegi peate aru saama, millist investeerimist soovite teha, kui palju soovite maksta ja millist maaklerit vajate. Seejärel saate võrrelda oma eelistusi iga ettevõtte pakutavaga.

Mõelge, kui palju aega olete nõus kulutama


Kui olete valmis end koolitama, teemasse süvenema, hommikuti statistikat ja aktsiaaruandeid uurima, päeval graafikuid jälgima, võite proovida omal käel kaubelda. Seejärel vajate maaklerit, kellest saab teie vahendaja börsile juurdepääsu saamiseks. Otsused ostu-müügi kohta teete ise ning maakler täidab teie juhiseid.

Kui te ei kavatse investeerimisele palju aega ja vaeva kulutada, on parem kaaluda ühte usalduse haldamise vormidest. Sellises süsteemis teete minimaalselt otsuseid, usaldades oma raha investeerimise professionaalidele.

Levinud vead

Krüptovaluuta

Inimesed kipuvad väga agaralt kasutama asju, mille kohta neil puudub täielik informatsioon. Selliselt on paljud inimesed loonud konto Binance keskkonda ning alustanud kauplemist krüptovaluutaga. Küll aga on tihti neid tabanud erinevad tagasilöögid, kui raha on lihtsalt kadunud. Krüptomaailmas on erinevad reeglid, mida tuleb äärmiselt täpselt jälgida. Valele aadressile raha kandes on see igaveseks kadunud – sama kehtib ka selle kohta, kui kasutusel on vale ülekandevõrk.

Kõike, mis teil on, ei tohi aktsiatesse investeerida

Pange esmalt kõrvale raha elamiseks ja ootamatuteks väljaminekuteks. Looge "turvapadi": avage pangahoius - ja alles siis alustage aktsiatega kauplemist. Investeerige summa, mille kaotamisega olete nõus leppima.

Ärge käituge juhuslikult - enne uurige seda teemat lähemalt

Kui otsustate ise börsil kaubelda, siis läbige kindlasti koolitus. Enamik maaklereid korraldab kursusi algajatele investoritele. Kauplemisprogrammidel on sageli demorežiim: saate sellega kätt proovida, ilma et peaksite raha kaotama.

Hoidke emotsioonid vaos

Kui tegutsete impulsiivselt, võite teha palju vigu. Algaja investor ei tohiks börsil vähimagi hinnaliikumise peale teravalt reageerida. Kuid kui hind oluliselt muutub, peate tegutsema otsustavalt. Seadke piir kahjudele, mida olete nõus kandma: näiteks kui varad on 20% odavnenud, peate maha müüma ja, nagu börsil öeldakse, kahjud fikseerima. Teisisõnu, olete nõus aktsepteerima 20% kahjumit ja lõpetama tehingu, et vältida veelgi suuremaid kaotusi. Soov veel oodata - see "põrkub" äkki ära - on suur, kuid sellele pole vaja alistuda.

Investeerige erinevatesse harudesse

Parem on osta erinevate tööstusharude ettevõtete väärtpabereid. Näiteks naftahinna langedes kannatavad kõigi nafta- ja gaasisektori ettevõtete väärtpaberid. Kui ostate erinevate majandussektorite, näiteks keemiatööstuse, masinaehituse, telekommunikatsiooni ettevõtete väärtpabereid, aitab see teil raha kaotamise riski vähendada (või, nagu rahastajad ütlevad, riske hajutada).

Jaga
Kommentaarid