Elegantne tehnoloogia

Tõepoolest, kui mul õnnestus esimest korda kohtuda Huawei Watch GT 3 Pro nutikellaga, avaldas esimesena muljet selle stiilne välimus: keraamiline materjal, elegantne valge värvitoon ja kuldne/hõbedane stainless steel raam. Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic Edition kella disain on inspireeritud kuulsast Sandro Botticelli teosest „Venuse sünd”. Lumivalge keraamiline osa sümboliseerib jumalanna pehmet ja puhast nahka. Kuldsed või hõbedased raamid rannakarpe ja merelaineid. Raami 24 peent lainemustrit sümboliseerivad 24 tundi ja 24 päikeseenergia terminit.

Huawei Watch GT 3 Pro ekraan on kaetud veatu safiirklaasiga, mis on maailma vastupidavaim materjal: ülimalt kriimustuskindel – seda võivad rikkuda vaid briljandid! -, aga samas ka kerge. Soojade suveilmade saabudes on mul kindel plaan veeta võimalikult palju aega rannas, kus liiv, kivikesed ja pidev meres ujumine võiksid õrnema klaasiga nutikella rikkuda, aga Huawei uue põlvkonna kellaga seda hirmu ei ole. Rõõmsaks teeb, et samasugune võimas safiirklaas on kasutusel ka kella tagumisel küljel, kuhu on peidetud andurid. See tähendab, et võin kella kasutada pikalt, sest andurid töötavad ka viiendal aastal sama hästi kui esimesel päeval.

Välimusele lisavad plusspunkte AMOLED HD värvilise ekraani muutuvad tagataustad, mida saab enda maitse järgi valida ja millest nii mõnigi päeva jooksul muutub. Näiteks on valikus elegantne roosidega tagataust, mille puhul roosiõied on hommikul ärgates veel täitsa kinni, aga päeva jooksul kella vaadates võib veenduda, kuidas need end tasapisi avavad, näidates oma tõelist ilu õhtul. Valikus on veel teisigi sarnasel põhimõttel toimivaid taustu, mis muudavad selle nutikella teisega võrreldes taas pisut erilisemaks. Tagataustade vahetus käib väga lihtsalt, vaid mõne sõrmeliigutusega.

Mugavalt randmel

Nutikella silmadega imetledes võib jääda mulje, et ta on üsna suur ja raske, aga tegelikult istub kell randmel mugavalt ja vaevu tajun, et seda kannan. 43 mm diameetri ja 1,33’’ ekraaniga nutikell sobib naise käele kui valatult, paistmata liigselt silma, aga jäämata ka nähtamatuks.

Keraamilise kella pluss silikoonist rihmaga nutikella ees on kindlasti see, et materjal on nahasõbralikum. Minu endine nutikell oli justnimelt silikoonist rihmaga ja seda randmelt eemaldades tundsin pidevalt, kuidas nahk on ärritunud ja aktiivsematel päevadel vajas kindlasti kohest pesemist. Huawei kella keraamiline rihm seda muret ei põhjustanud, isegi peale trenni mitte, kuigi hügieeni mõttes tasub siiski nahk ja kell higist puhastada. Muuseas, lisaks trenni tegemisele saab Huawei Watch GT 3 Pro võtta kaasa ka suplusele, duši alla või sauna. Proovisin need suure spaatajana kõik enda kellaga järele ja mingit probleemi kordagi ei tekkinud.

Huawei Watch GT 3 Pro nutikella rihmad on vahetatavad. Naiste kellade puhul on valikus nii valge keraamiline kui ka elegantne nahkne rihm. Kella esimest korda proovides saab ka kohe selgeks, kas rihma tuleks teha suuremaks või väiksemaks, aga selle asemel, et sellega siis kellassepa poole pöörduda, on pakendis kaasas spetsiaalsed tarvikud, mis võimaldavad lihtsa vaevaga kell enda randmele parajaks teha. Proovisin järele ja sellega saab hakkama igaüks.

Mis peitub nutikella sees?

Olgu, tuleb tunnistada, et kella välimus on sageli moeteadliku kandja jaoks üks tähtsamaid omadusi, mille järgi ostuotsus sünnib, aga pea sama oluline on siiski ka see, mis peitub nutikella sees. Siinkohal on Huawei Watch GT 3 Pro-l palju, millega kandjat rõõmustada. Alustuseks toon välja kuni seitse päeva kestva aku (292 mAh) ning võimekad fitness’i ja tervise jälgimise funktsioonid.

Minu senised nutikellad on nõudnud pidevat laadimist ja see mure Huawei kellaga justkui kaob. On päevi, kui käin kontrollimas, kas kella aku on tõesti veel täidetud, sest kohati tundub uskumatu, et nutikella aku peab vastu terve nädala ja seda isegi siis, kui teen mitu korda nädalas trenni ehk kasutan selle sees olevaid rakendusi aktiivselt. Plussiks on muidugi ka juhtmevaba laadimine, mis on eelkäijatest 30% kiirem: selleks, et saaks kella terve päeva kasutada, tuleb seda laadida vaid kümme minutit.

Kellale on uudisena lisatud ka professionaalne treeningrakendus ja ainulaadne vabasukeldumise režiim (toimib kuni 30 meetri sügavusel), mis pakuvad kasutajatele justkui profisportlase kogemust. Lisaks leiad kellast rohkem kui sada erinevat treeningrežiimi (tavapärasemate kõrval ka näiteks triatlon, kalapüük, avavee ujumine jms) ning võimaluse teha spetsiaalselt enda taseme ja eesmärkide järgi personaalne treeningkava, mille abil treenida end paremaks jooksjaks.

Olenemata sellest, kas oled alles algaja, harrastaja või juba kogenud jooksja, intelligentne nutikell leiab parima lahenduse vastavalt kandja vajadustele. Huawei Watch GT 3 Pro tajub ka ära, millal ja kui palju puhkust keha vajab, kogudes treeningu jooksul andmeid kandja keha kohta, näiteks seda, milline on käesolev vorm, või kui kiiresti organism ja süda treeningust taastuvad. Vastavalt tulemustele, näiteks jooksu kiirusele, pulsi tasemele, jooksuringi pikkusele, treeningkoormusele ja taastumisvajadusele, annab nutikellas peituv treener soovitusi, kuidas treeningkvaliteeti tõsta ja ajaga end paremaks jooksjaks treenida. Tallinna maratonini on mõned kuud minna, ehk on just see viimane lüke, mida vajad?

Erinevate treeningrakenduste kõrval on nutikella puhul minu kui kandja jaoks väga oluline ka see, milliseid funktsioone omab see tervisliku seisundi järgimiseks. Huawei Watch GT 3 Pro-l on olemas EKG mõõtmise funktsioon südame- ja veresoonkonna tervise jälgimiseks, näiteks pulsi ja siinusrütmi mõõtmiseks, ja juhul, kui midagi peakski muret valmistama, annab kell sellest märku, et teaks õigel ajal arsti poole pöörduda. Siiski, EKG-analüüsi tarkvara on hetkel läbimas meditsiiniseadmete CE-sertifikaadi protsessi ja funktsioon muutub kasutajatele kättesaadavaks lähitulevikus.

Naisena hindan väga veel menstruaaltsükli jälgimise rakendust, aga ka võimalust hoida pilk peal oma unerütmil, kehatemperatuuril ja vere hapniku sisaldusel.

Isiklik assistent

Eelnimetatu kõrval on nutikellade puhul elementaarsed veel mitmed n-ö elu lihtsustavad rakendused, näiteks võimalus vastata telefonikõnedele ja sõnumitele, mida Huawei Watch GT 3 Pro tänu Bluetooth ühendusele võimaldab. Nutikell ühildub iga nutitelefoniga, olenemata sellest, kas seade toimib Androidi või iOSi operatsioonisüsteemil.

Kuna tegemist on ikkagi nutiseadmega, töötavad Huawei Watch GT 3 Pro-s veel väga mitmekülgsed argielu lihtsustavad rakendused ilma ennustamisest ja äratuskellast taskulambi ja meeldetuletuste äpini välja. Huawei näeb pidevalt vaeva, et nutikellad jõuaksid pidevalt muutuva maailmaga sammu pidada ja iga uue mudeliga vaimustun sellest aina enam. Huawei Watch GT 3 Pro katab juba nii paljusid elu valdkondi, et kuhu on üldse võimalik järgmisel mudelil laieneda? Eks seda näitab aeg.

Jaga
Kommentaarid