Laupäeva hilisõhtul märkas patrull Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 66. kilomeetril sõiduautot Honda, millel puudus kehtiv tehnoülevaatus ning juhiga vestlemiseks anti helisignaali ja siniste-punaste vilkuritega peatumismärguanne. Miskipärast otsustas juht seda eirata, lisas hoopiski kiirust ning sõitis eest ära.

Honda võttis suuna Keila poole ning politseipatrulli eest põgenedes läks sõiduki kiirus üle 170 km/h. Keila-Haapsalu maantee 26. kilomeetril sõitis Honda paremale teelt välja, rullus üle katuse ja jäi põllu peal seisma.

Esialgsete andmete kohaselt oli Honda roolis 21-aastane noormees, kellel puudus juhtimisõigus ning keda on varasemalt karistatud erinevate liiklusrikkumiste, sealhulgas ka mittepeatumise eest. Mehe võimalik joove on selgitamisel. Peale juhi viibis sõidukis veel neli noort meest. Kõik viis said õnnetuses viga ning kiirabi toimetas nad haiglasse.

Liiklusjärelevalvekeskuse avariimenetlusgrupi väärteomenetleja Aire Askileiskiri sõnul on politsei eest põgenemine ääretult arutu tegu. „Selle otsusega tehakse olukord ainult hullemaks. Suurtel kiirustel ja kogemusteta autot juhtides põhjustatakse liiklusohtlikke olukordi, mis võivad lõppeda kurvalt nii juhile endale, teistele sõidukis olijatele, kõrvalistele liiklejatele kui ka politseinikele,“ rääkis Askileiskiri.

„Politseinike kogemus näitab, et põgenevad juhid tabatakse varem või hiljem ja oma teo eest tuleb vastutada seadusega ette nähtud korras, mis noore inimese jaoks jätab märgi terveks eluks,“ lisas menetleja.