MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 33%, konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 21,4%, ja Keskerakonda 17,8% valimisõiguslikest kodanikest. Järgnevad parlamendiväline Eesti 200 (13%), Sotsiaaldemokraatlik Erakond (6,7%) ja Isamaa (5,1%).

Reformierakonna toetus kasvas nädalaga 1%. Seevastu Eesti 200 toetus on endiselt langustrendis, kolme kuuga on see vähenenud 6,7%.

Kokku toetab koalitsioonierakondi 50,8% ja opositsioonierakondi 33,2% vastajatest. Viimati oli valitsusparteide summaarne toetus vähemalt 50% eelmise aasta juuni alguses.

Seekordsed koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 12. aprillist 9. maini, kui küsitleti 4001 valimisealist Eesti kodanikku. Tulemusi presenteerides on Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil kasutati küsitlemiseks kombineeritud meetodit: telefoni- ja veebiküsitlust. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalse jaotusega peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.