12. aprillil Aleksander Tomas Vassiljevi (riigikogulase Viktor Vassiljevi poja) käte läbi lõhutud viisnurk pronkssõduri rinnal on Sõjamuuseumi teatel parandatud ajutiste vahenditega.

"Lähemal ajal on plaanis mahaviilitud viisnurk taastada. Sõjamuuseum suhtleb sel eesmärgil pronksivalu spetsialistidega. Taastamise maksumuse suurusjärk on ca 3000 eurot," märkis muuseumi info- ja turundusjuht Sandra Niinemäe.

Täpsemaks hetkel ei mindud.

Rahaline trahv

Rikutud viisnurgaga pronkssõdur avastati kuus päeva peale intsidendi toimumist. Lõhkuja – kelleks osutus noor ettevõtja Aleksander Tomas Vassiljev – leiti tänu turvakaamerasalvestistele.

Politsei alustas teo suhtes uurimise kriminaalmenetluse paragrahvi alusel, mis käsitleb surnu mälestuse teotamist. Vassiljev tunnistas oma tegu ja kahetses tehtut. Asi lahendati kohtus kokkuleppemenetlusega, mis lõppes süüdistatava jaoks rahalise karistusega. Täpsemat summat politsei seni avaldanud pole. Karistusseadustiku järgi oleks olnud võimalik selle teo eest karistada ka kuni üheaastase vangistusega.

Vandaalitseja isa Viktor Vassiljev märkis poja tegu kommenteerides, et tema poeg on täiskasvanud inimene, kes vastutab ise oma tegude eest. Ta lisas, et asi on menetletud ja karistus määratud. "Igal juhul on tegemist väga kahetsusväärse juhtumiga," märkis ta lõpetuseks.