Venemaa välisminister Sergei Lavrov ajas Iisraeli teatavasti marru oma jutuga, et Adolf Hitleril oli juudi veri ja juudid ise on kõige suuremad antisemiidid. Iisraeli välisminister Yair Lapid nimetas seda avaldus andestamatuks ja nõudis vabandust. Venemaa välisministeerium esines aga seepeale uue solvava avaldusega ja süüdistas Iisraeli Ukraina „natsirežiimi” toetamises.

Feigin küsis sellest lähtuvalt Arestovõtšilt, kas viimane arvab, et Iisrael muudab oma seisukohti näiteks Ukrainale relvade saatmise osas, näiteks on Iisraelil väga hea raketitõrjesüsteem ja õhutõrje.

Arestovõtsi sõnul mõtleb Iisrael alati oma olukorrale Lähis-Idas. Et Venemaa on Iisraeli vaenlaste Süüria ja Iraani liitlane, on Iisrael alati Venemaaga laveerinud. Iisraeli jaoks on see hoob, mis töötab, ja Iisraeli jaoks on kõik hoovad head, märkis Arestovõtš.

Nüüd aga puudutas Lavrov Arestovõtši sõnul Iisraeli ja terve juudi rahva väga sügavaid rahvuslikke haavu. Väheneb nende arv, kes ütlevad, et ei maksa tülitseda, et Venemaa võib Iisraeli aidata. Samas ei kõhkle iisraellased kellelegi lööki andmast, kui seda vaja on, rääkis Arestovõtš.

Arestovõtši sõnul võivad Iisraeli hakata Ukraina aitamiseks survestama USA ja Euroopa ning nad võivad hakata kaaluma selles suures tülis - Iraan, Venemaa, Süüria ja kogu läänemaailm – kus on Iisraeli koht. Arestovõtši hinnangul on arusaadav, kus.

Kui asi läheb selles suunas tuleb kuidagi tegudega reageerida, rääkis Arestovõtš.

„Ma ei tea, võin pakkuda, et midagi toimub kaudselt, mingil viisil kolmandate riikide kaudu, aga tuleb abi, aga ma olen seda näinud ainult avatud ajakirjanduses, tuleb seda kõike kontrollida loomulikult, aga võtavad Ukraina sõjaväelasi oma haiglatesse, on valmis andma Ukrainale kaitserelvastust – kaitse on laialdaselt tõlgendatav – ja kontrollimata andmetel võeti eestlastelt Ukrainale relvastuse tarnimise keeld,” ütles Arestovõtš.

Videos räägitakse Lavrovi antisemiitlikest avaldustest ja Iisraeli võimalikest reageeringutest nendele alates ajast 29.00.

Jaga
Kommentaarid