„9. mai on tähtis päev,” ütles Raik. „Seda tähistatakse alati, aga sel aastal on see ikkagi eelkõige mälestuspäev. Tuleb sõita kalmistule, minna asetama lilli mälestusmärkidele, tuleb panna küünlaid. Meil kõigil on, keda meenutada. Ka mina lähen lilli asetama nagu ka meie volikogu liikmed.

See päev tõi meile sõja lõpu, seda tuleb meeles pidada. Kui keegi räägib kuupäeva ülekandmisest, tuleb kuulata arvamusi, aga see päev on nii sügavalt inimeste peades, et seda ei saa üle kanda. Nagu ei saa 31. detsembrit üle kanda 30. detsembrile või 8. märtsi 7. märtsile, nii ka 9. mai on ja jääb.

Kahjuks teeb sõda maailma mustvalgeks. Meie riik on valinud poole. Me oleme Ukraina poolt. Narvas on inimestel erinevaid arvamusi. Ja see on hea, see on vaba maa märk. Kõik saavad aru, et Narva on Eesti linn, Eestis kehtivad seadused, mida tuleb järgida. Ja ma palun, et inimesed austaksid teiste arvamusi, oleksid tolerantsed, jätaksid koju Georgi lindid, Vene Föderatsiooni lipu, sest praegu on see agressorriigi lipp, ja ei kirjutaks tähte Z. Need on sümbolid, mida kasutatakse sõjas Ukraina vastu.

Linnas ei ole meil 9. mail üritusi plaanis. Tuleb rida üritusi, mis on seotud Euroopa päevaga. Näiteks kontsert noortele, sest 2022. aasta on Euroopas noorte aasta.

7.-8. mail ootab Narvat ees suur muusikafestival Tallinn-Narva Music Week, 8. mai on emadepäev. Paljude jaoks uus pidupäev, aga mõne jaoks lemmik lapsepõlvest. Ja ka see on suurepärane põhjus perekonnaringis aja veetmiseks.”

Jaga
Kommentaarid