„Õppevaldkonna all on terve hulk põnevaid erialasid. Kui ma laialt need erialad kahte gruppi jagaksin, siis on meil tehnikaõppepool ja teenindusõppepool, mille alla kuuluvad tõesti väga erinevad erialad,“ lisas Müürsepp. Kas ja kuidas meid ümbritsev elu ja tööjõuturg kutsekooli erialade valikut ja sisu dikteerib? „Kindlasti [dikteerib]. Elu on nii palju muutunud ja ka teemad on muutunud. Kui me räägime päevakorras olevatest rohepöördega seotud teemadest, siis õppekavas on juba sees päikeseenergiaga seotud õppekava, praegu valmistame ette ka tuuleenergiaga seotud õppekava. Seega tegelikult tuleb tänapäevaseid ja olulisi teemasid õppekavadesse juurde kogu aeg,“ kommenteeris Müürsepp.

Millised erialad on aga kõige populaarsemad? „Kui tuua esile eelmise aasta viis populaarseimat eriala, siis need on muidugi infotehnoloogia, autotehnik, majutusteenindus, ärikorraldus ja ka sisetööde elektriku eriala. Need kuulusid eelmisel aastal esiviisikusse,“ lisas Müürsepp.

Millised on edasiõppimise võimalused pärast kutsekooli? Kas praktikale saab minna ka välismaale? Millal kutsekooli peale mõelda? Nendele ja paljudele teistele küsimustele saad vastused, kui kuulad uut saadet.

1x
00:00