Ukraina kaitsejõudude peastaabi kinnitusel jätkusid laupäeval Vene vägede õhurünnakud Mariupolile ja Harkivile. Kolm raketitabamust sai Odessa lennujaama lennurada.

Jätkuvalt on seis kriitiline Mariupolis asuvas Azovstali piirkonnas, kus on põrmuks pommitatud tehase rusude all kinni sadu inimesi.

"Seal on keldreid ja punkreid, kuhu me ei pääse, sest need on rusude all. Me ei tea, kas inimesed on seal elus või mitte. Seal on lapsi vanuses neljast kuust kuni 16-aastasteni. Paljud inimesed on lõksus kohtades, kuhu me ligi ei pääse," kommenteeris ütles Mariupolit kaitsva Azovi polgu ülema asetäitja Svjatoslav Palamar CNN-ile.

Laupäeval õnnestus tehase territooriumilt Ukraina teatel evakueerida 20 inimest, kes toimetati Zaporižžjasse. Venemaa kaitseministeerium teatel on Mariupoli Azovstali terasetehase piirkonnast evakueeritud aga kaks gruppi tsiviilisikuid, kokku 46 inimest. Väite kohaselt tuli laupäeva pärastlõunal välja 25 inimest, kuid peale pimedat lahkus alalt veel 21 inimest. Nad on saanud toitu, majutust ja arstiabi, teatas Venemaa kaitseministeerium Telegramis.

Ukraina ja Venemaa peavad ÜRO osalusel kõnelusi, et luua evakuatsioonikoridor rohkemate inimeste välja toomiseks tehase territorriumilt. Mariupoli linnapea Vadõm Boitšenko sõnul on terasetehasesse jäänud hinnanguliselt 1000 tsiviilisikut, kellest osad on elu ja surma piiril. Vigastatuid on seal Boitšenko sõnul ligi 600. Ukraina võimud ei ole öelnud, kui palju on tehase alal võitlejaid.

Blogi avanemine võib võtta veidi aega.