Venemaa president Vladimir Putin väitis teisipäeval, et Vene sõjaväelased hoiavad sidet Ukraina sõjaväega, kes peidavad end Mariupoli Azovstali tehase keldritesse, ning kutsus neid taas "kaaslaste eeskujul" alla andma, vahendab RIA Novosti.

"Me oleme nendega ühenduses, nendega, kes istuvad Azovstali vangikongides ja neil on hea näide: relvakaaslased tulid välja ja panid relvad maha. Rohkem kui tuhat inimest, üle 1300, ei juhtu nendega midagi," ütles president.

"See on kõige lihtsam lahendus sellele näiliselt keerulisele küsimusele," nentis ta.

Tehas on tema sõnul täielikult isoleeritud, sõjalisi operatsioone seal ei toimu.

"Kuuleme, et Azovstalis on tsiviilisikuid, kuid siis peaksid Ukraina sõjaväelased nad vabastama – muidu on nad terroristid, kes käituvad nagu ISIS," ütles president.

Putin ütles ka, et Venemaa võib nii Punase Risti kui ka ÜRO esindajatele kasvõi kohe näidata, kuidas on vangi võetud sõdurite elutingimused ning kuidas haavatuid ravitakse.

Ukraina relvajõudude teatel jätkavad Vene okupandid vaatamata Putini sõnavõttudele endiselt terasetehase tulistamist ning andsid Azovstali tehasele Mariupolis möödunud ööl 35 õhulööki, teatas polk Azov.

„Ainuüksi möödunud ööl anti 35 õhulööki, mille ajal süttis üks tsehh. Aga mis on kõige tähtsam, nendes said kannatada tsiviilisikud, kes on nüüd rusude all,” öeldakse teates.

Jaga
Kommentaarid