Tema sõnul said kannatada Pridnestrovie riikliku julgeolekuministeeriumi hoone teise ja kolmanda korruse ruumid. Teisel korrusel puhkenud tulekahju kustutati kiiresti. Plahvatus purustas ka lähedalasuvate majade aknad, inimohvreid ei olnud.

Vene ekspertide esialgsetel andmetel tulistati granaadiheitjatest RPG-27 või RPG-22.

Liiklus Tiraspoli kesklinnas on blokeeritud ning separatistliku Transnistria siseministeerium kinnitas infot julgeolekuministeeriumi hoones toimunud plahvatuste kohta. "Ülemistel korrustel purunesid aknad. Ruumidest tõuseb endiselt suitsu. Kohapeal on uurimisrühm, sapöörid, tuletõrjujad, kiirabiarstid ja teiste päästeteenistuste spetsialistid. Esialgsetel andmetel andmetel tulistati lasud RPG-st."

On võimalik (ning Ukraina relvajõudude kindralstaap on selle eest ka varem hoiatanud), et tegemist võib olla ettekavatsetud provokatsiooniga ning Venemaa süüdistab plahvatustes hiljem Ukrainat.

Toimunud sündmuste pärast väljendas muret ka Moldova valitsus.

"Olemasolevatel andmetel tulistasid tundmatud isikud granaadiheitjatest piirkonna julgeolekustruktuuri peakorterit. Ohvreid ega vigastatuid ei ole," selgitati.

Moldova taasintegratsiooni ministeerium kutsus kodanikke üles rahulikkusele, märkides et koos teiste riiklike institutsioonidega jälgitakse pingsalt antud juhtumiga seotud arenguid.

"Tänase intsidendi eesmärk on luua ettekäändeid julgeolekuolukorra õõnestamiseks Transnistria piirkonnas, mis on Moldova põhiseaduslike võimude kontrolli alt väljas," öeldakse teates.

Esmaspäeva õhtul kutsuti Moldovas juhtunuga seoses kokku valitsusametnike erakorraline koosolek.

Jaga
Kommentaarid