Vangistajad võtsid Novikovaga ühendust pühapäeval kella 14 paiku läbi poja Facebooki konto. Naise sõnul nõudsid okupandid järgmiseks päevaks 5000 eurot või talle saadetakse video, kuidas ta Donetski territoriaalkaitse jalaväebrigaadi kuulunud poeg tapetakse.

"Kust ma peaks nii palju raha saama? Kas te saate aru, kui palju see on?" kurtis Novikova Meduzale. Ukraina valuutas teeb viis tuhat eurot üle 150 000 grivna, keskmisele ukrainlasele on see 27 kuu palk.

"Lõppkokkuvõttes pole mingit garantiid, et ta lastakse elusana minema isegi siis, kui ma lunaraha maksan. Röövijad hoiavad teda isoleerituna, mitte koos suurema sõjavangide rühmaga. Ma arvan, et avalikkus võib aidata: me peame kohe tegutsema, et venelased ei julgeks teda maha lasta, nagu nad seda teeksid, kui ta oleks neile lihtsalt üks tavaline inimene," kutsus Novikova üles uudist suureks puhuma.

Okupandid saatsid naisele kinnituseks pildi poja dokumentideks

Pole selge, mis kellaks lunaraha väljapressijad oma ultimaatumi piiri seadsid – kas täna kella 14ks või on aega südaööni. Novikova alustas igatahes eile Facebookis tuttavate abiga raha kogumist. Samuti esitas ta oma poja sõduri vahetamise nimekirja (Ukraina ja Vene pooled peavad omavahel pidevalt läbirääkimisi vangistatud sõdurite vahetamiseks ja vabastamiseks – A.A.).

Samuti pole teada, kas lunaraha nõudmine toimub Vene komandöride teadmisel või on tegu mõne sõduri "haltuuraga".

Jaga
Kommentaarid