Sellega teostab Saksamaa oma varasemat plaani, mille järgi riigi valitsus välistas raskerelvade otsetarnimise Ukrainale, kuid lubas seda teha teiste partnerite, praegusel juhul Sloveenia kaudu.

Nõukogude ajast pärit tankid T-72 on Ukraina sõjaväes ka praegu kasutusel ega vaja pikaajalist lisaväljaõpet. Tagesspieli andmetel on Sloveenia Saksamaalt kompensatsiooniks küsinud ka moodsamat tehnikat, sealhulgas Saksa lahingutanke Leopard 2, ning vananevate Marderite järel Budeswehris kasutusele võetud jalaväe lahingumasinaid Puma.

"Bundeswehr on olukorras, kus me ei saa kahjuks oma relvadest loobuda, kui soovime jätkuvalt tagada ka omaenda riigi ja alliansi kaitse," tõdes Saksamaa kaitseminister Christine Lambrecht.

Saksamaa on väidetavalt pidanud läbirääkimisi ka teiste EL-i ja NATO liitlastega, kes võiksid Ukrainat varustada Nõukogude Liidus toodetud raskerelvadega.

Ka täna Tallinnas visiidil viibiv Saksamaa välisminister Annalena Baerbock lubas, et Saksamaa väljastab Ukrainale rohkem relvi.

“Oluline on kõigepealt üle anda kõik, mida kohe üle anda ka sai. Kui vaatame oma relvavarusid, siis kõike me ei saa kohe anda. Meie kaitseministeerium on koostanud nimekirja sellest, mida meil on võimalik anda. Lisaks anname rahalist toetust. Toetame oma partnereid, et oleks võimalik neil anda neid relvi, mida meil ei ole võimalik anda,” märkis ta pressikonverentsil.

Baerbock kinnitas, et Saksamaa üritab endast anda parima, et ka raskerelvastuseni jõuda.

Jaga
Kommentaarid