Ta ütles, et sellele viitab võrdlus satelliidifotodega Butšast, kust leiti mõne nädala eest ühest massihauast 70 inimest. "Täna avaldatud satelliidifotode põhjal on Manhušist avastatud massihaud vähemalt 20 korda suurem," selgitas Boitšenko.

Linnapea sõnul on Mariupolis toime pandud 21. sajandi suurim sõjakuritegu. "See on uus Babõn Jar. Siis tappis Hitler juute, romasid ja slaavlasi. Nüüd hävitab Putin ukrainlasi. Mariupolis on tapetud juba kümned tuhanded tsiviilisikud," rääkis Boitšenko.

Vaatamata Venemaa presidendi Vladimir Putini tänahommikusele käsule Azovstali ründamine peatada, on terasetehase territoorium jätkuvalt Vene vägede lakkamatu tule all, ütles Mariupoli linnapea nõunik Petro Andjuštšeko neljapäeval.

"Olen kindel, et okupandid ei peatu enne, kui kõik Azovstalis viibivad inimesed on surnud. Nii meie kaitsjad kui ka tsiviilisikud," ütles Andjuštšeko.

Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu kuulutas täna Mariupoli Venemaa kontrolli all olevaks.

„Vene Föderatsiooni relvajõud ja Donetski rahvavabariigi rahvamiilitsa jõud vabastasid Mariupoli, natsionalistide formeeringute jäänusid varjusid tehase Azovstal tööstustsoonis,” teatas Šoigu oma ettekandes Putinile.

Otseblogi avanemine võib võtta aega.


Jaga
Kommentaarid