Ida prefektuuri operatiivjuhi Kuldar Kurvitsa sõnul said traagilised sündmused alguse veidi enne kella 20.30, kui häirekeskusele teatati, et Väike-Maarja vallas Pandivere külas juhtis sõiduautot Audi joobetunnustega meesterahvas, kellel võib puududa ka juhtimisõigus.

"Sündmusele reageerinud politseinikud otsisid sõidukit ning märkasid seda paarikümne minuti järel liikumist alustamas. Patrull andis sõidukile peatumismärguande, kuid juht eiras seda ning lisas hoopis kiirust. Kella 21.10 ajal sõitis auto pärast mõneminutilist tagaajamist Vilgu-Koonu maantee 14. kilomeetril Veadla külas teelt välja paremale vastu suurt kivi ja süttis põlema," rääkis Kurvits.

Politseiametnikud kustutasid väikese tulekahju, kasutades auto tulekustutit, ning proovisid abistada sõidukisse kinni jäänud juhti, kes ei olnud kontaktne. Mehe kätte saamiseks oli siiski vaja päästjate abi, kes vabastasid juhi sõidukist kella 21.35 ajal ning kiirabi tuvastas tema surma.

"Selle, kas õnnetuses hukkunud 47-aastane mees juhtis sõidukit alkoholi tarvitanuna, selgitab välja ekspertiis. Hetkel saame öelda, et tal puudus juhtimisõigus tervisetõendi aegumise tõttu," märkis Kuldar Kurvits.

"Kindel on aga see, et politsei peatumismärguannet ei tohi eirata. Kihutamisega pannakse ohtu nii ennast kui ka kaasliiklejaid, seekord kaotas paraku elu põgenenud juht," lisas politseikapten Kurvits.

Sel aastal on Eestis liikluses hukkunud 17 inimest. Möödunud aasta samal perioodil oli hukkunuid 11. Ida prefektuuri teeninduspiirkonnas Lääne- ja Ida-Virumaal on liikluses hukkunud viis inimest, möödunud aastal oli neid üks.

Veel viimase ööpäeva liiklusõnnetustest. Eile kell 10.07 juhtus avarii Tallinnas J. Kunderi tn 24 juures, kus 47-aastane naine sooritas sõiduautoga Volkswagen T-Roc rajavahetusmanöövrit vasakpoolsele sõidurajale ning sõiduk põrkas kokku samas suunas liikunud sõiduautoga Lexus NX450, mida juhtis 53-aastane naine. Lexuse juht toimetati Ida-Tallinna keskhaiglasse.

Kella 14.11 ajal toimus õnnetus Tartus Anne tänav 80 ja 89 majade vahelisel alal kergliiklusteel, kus jalgrattaga sõitnud 27-astane naine pidurdas tõukeratturiga kokkupõrke vältimiseks, sõitis vastu äärekivi ja kukkus. Tõukerattur lahkus sündmuskohalt, jalgrattur viidi Tartu ülikooli kliinikumi kontrolli.

Kella 14.30 paiku juhtus avarii Tartus Turu tn 47 juures, kus 39-aastane mees sõitis sõiduautoga Jeep Cherokee hoovist väljudes otsa kergliiklusteel jalgrattaga sõitnud 33-aastasele naisele. Rattur toimetati ülikooli kliinikumi.

Täna kella 00.20 ajal eiras 26-aastane naine Tallinnas Ehitajate tee 148 juures sõiduautoga Mercedes-Benz A180CDI liiklusmärki "Anna teed" ja sõitis ette peateel liikunud sõiduautole Toyota Corolla, mida juhtis 68-aastane mees. Toyota juht viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Jaga
Kommentaarid