Häirekeskusele teatati kella 16 ajal, et Mustamäel Pöörise tänaval asuva kortermaja aknal viibisid mehed, kes sihtisid midagi relvataolise esemega. Politseinikud reageerisid sündmusele suurte jõududega, kaasates mitmeid politseipatrulle, läbirääkijad ja eriüksuse. Kohalikel elanikel paluti tänavalt eemale hoida ning lukustada uksed.

"Kella 17.30 ajal peeti majas kinni 36-aastane mees ja 46-aastane mees. Nende juurest leiti optilise sihikuga õhupüss. Mis põhjusel alkoholi tarvitanud mehed akna peal õhkrelvaga vehkisid, selgub alustatud süüteomenetluses," märkis Põhja prefektuuri operatiivjuht Indrek Aru.

Aru sõnas, et politsei reageerib tõsiselt igale relvaga seotud sündmusele ning inimeste hirm avalikus ruumis relvataolist eset nähes on mõistetav.

Relvataolised esemed on Eestis liiga kergelt kättesaadavad.
Indrek Aru

"Kaugemalt vaadates ei ole võimalik aru saada, kas tegemist on mängu-, õhk- või päris tulirelvaga. Seega on ka politsei valmis relvataolise esemega vehkijate kinnipidamiseks kasutama kõiki seadusega lubatud võimalusi. Praeguseks ei ole ükski selline sündmus kellegi jaoks kurvalt lõppenud, kuid selliste sündmuste jätkudes on ainult aja küsimus, millal politsei on sunnitud analoogses situatsioonis relvataolise esemega vehkija kinnipidamiseks kasutama relva," sõnas ta pressiteate vahendusel.

Ta toonitas, et inimestel tuleks silmas pidada ka praegust ärevat julgeolekuolukorda Euroopas ja meie piiride lähistel, mistõttu pole relvataoliste esemetega vehkimine mõistlik ei kaasinimeste ega enda turvalisuse huvides.

"Tänane sündmus Mustamäel ja kaks eelmisel nädalal Põhja-Tallinnas stardipüstoliga toimunud paugutamist näitavad, et relvataolised esemed on Eestis liiga kergelt kättesaadavad. Politsei on varasemalt soovitanud kaaluda õhkrelvade teist värvi värvimist, relvade registreerimist või müügi piiramist ning tundub, et selleteemaline debatt ühiskonnas on taas vajalik," märkis ta.

Perimeetriks oli ringikujuline Pöörise tänava lõik:

Kuvatõmmis Pöörise tn alast.

Pilt sündmuskohalt:

Pöörise tänaval vehkis mees aknal relvaga.

Uudis on täiendamisel!

Jaga
Kommentaarid