Täna Delfiga vestelnud majandus- ja taristuminister Taavi Aas avas põgusalt ka Reformierakonna ja Keskerakonna valitsuse poolt koostatava lisaeelarve teemat. Ta kinnitas, et põhimõtteline üksmeel on juba saavutatud.

Juba varasemast on teada mitmed kokkulepped, mis saavad olema lisaeelarve osaks. Näiteks tõuseb toimetulekutoetus 150 eurolt 200 euroni. Igale pensionärile ja iga lapse kohta makstakse ühekordset toetust kokku 30 miljoni euro ulatuses. Sellest tulenevalt võib ühe toetuse suurusjärk jääda 50 euro juurde. Lõviosa lisaeelarvest läheb aga Eesti kaitsevõime parandamisele ning ka energiajulgeoleku tagamisele LNG-terminali rajamise näol. Arvestatav summa kulub ka Ukrainast saabunud põgenikega seotud kuludele.

"Taavi Aas on olnud kriitiline meie selle võimaliku lisaeelarve kokkuleppe üle, et see ei aita piisavalt inimesi ja meie majandust turgutada, et see peaks olema mahukam," tõdes riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees möödunud nädalal. Nüüd paistab, et majandus- ja taristuminister hindab saavutatud põhimõttelist kokkulepet piisavalt ja soovib valitsusse edasi jääda. "Jah, arvan küll," vastas ta küsimusele sellest, kas jätkab ametis ka pärast lisaeelarve vastuvõtmist.

Jaga
Kommentaarid