64. brigaad moodustati 2009. aasta 1. jaanuaril ning see baseerub Kaug-Idas Habarovski krais Knjaze-Volkonskojes, vahendab Regnum.

„Massilise kangelaslikkuse ja vapruse, meelekindluse ja mehisuse eest, mida brigaadi isikkoosseis on üles näidanud lahingutegevuses isamaa ja riiklike huvide kaitsel relvakonfliktide tingimustes, otsustan: omistada 64. üksikule motolaskurbrigaadile aunimetus „kaardiväe” ja nimetada seda edaspidi 64. üksikuks kaardiväe motolaskurbrigaadiks,” öeldakse ukaasis.

Pöördumises brigaadi juhtkonna ja isikkoosseisu poole nimetas Putin brigaadi tegevust „Donbassi kaitse operatsiooni” käigus eeskujulikuks.

„See on kõrge au ja tunnustus eriliste teenete, massilise kangelaslikkuse ja vapruse eest, mida on üles näidatud isamaa kaitsel ning Venemaa suveräänsuse ja rahvuslike huvide kaitsel. Väekoondise isikkoosseisu oskuslik ja otsustav tegevus sõjalise erioperatsiooni käigus Ukrainas on eeskuju sõdurikohuse täitmise, vapruse, ennastsalgavuse ja kõrge professionaalsuse kohta,” teatas Putin.

Kiievi oblastis Butšas ja mujal on pärast Vene vägede taandumist leitud massihauad sadade tsiviilelanike surnukehadega.

4. aprillil nimetas Ukraina kaitseministeerium 64. üksiku motolaskurbrigaadi sõjaväelasi sõjakurjategijateks, kes osalesid otseselt tsiviilisikute vastastes metsikustes.

Jaga
Kommentaarid