Venemaa näib olevat alustanud oma eeldatavat uut pealetungi riigi idaosas, teatas Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu juht Oleksi Danilov esmaspäeval.

"Täna hommikul üritasid okupandid meie kaitsest läbi murda peaaegu kogu Donetski, Luhanski ja Harkivi oblasti rindejoonel," ütles Danilov ajakirjanikele.

Ukraina relvajõudude teatel on Venemaa intensiivistanud sõjategevust Harkivi ümbruses ning Donetskis.

Harkivi linnapea Ihor Terehhov ütles Ukraina televisiooni eetris, et linna pommitatakse pidevalt, sealhulgas tsiviilrajatisi, vahendab CNN.

Luhanski kuberner Serhi Haidai ütles samas, et ka tema hinnangul on lahing Donbassi pärast juba alanud.

"Kõige intensiivsemad lahingud toimuvad Slobožanskis ja Donetski oblastis," ütles Ukraina kaitseministeeriumi pressiesindaja Oleksandr Motuzjanõk esmaspäeva õhtul.

Kaitseministeeriumi esindaja lisas, et Ukraina väed võtsid täna Harkivi oblastis Izjumi linna lähedal Vene vägedelt tagasi mitu asulat.

Ta märkis, et Izjumi ümbrusesse on praeguseks koondunud suur hulk Vene vägesid. "Eelkõige püütakse sealt edasi arendada pealetungi itta," selgitas Motuzjanõk.

Ukraina hinnangul valmistub Venemaa praegu pealetungiks Ida-Ukrainas, et saavutada täielik kontroll Donetski ja Luganski oblastite territooriumi üle ning tagada maismaaühendus 2014. aastal annekteeritud Krimmiga.

Jaga
Kommentaarid