Nädala jooksul oli tänavasilt kord Ukraina-nimeline, siis Vene-nimeline ning siis jälle Ukraina-nimeline. Täna eemaldati aga mõlemad sildid ning hoone seinalt vaatab vastu tühjus. Tänavasildi asukohale viitavad vaid paar kruviauku ja tume laik.

Kes oli teo taga, jääb esialgu teadmata. Maja omanikku ei õnnestunud Delfil täna tabada.

Varem on Delfi kirjutanud, et Tallinna nimekomisjon ei toeta Ukraina tänava loomist Tallinna vanalinna. Jutt on seni käinud aga Vene saatkonna esise Pika tänava lõigu ümbernimetamisest.

„Tallinna nimekomisjon ei toetanud põliste kohanimede ümbernimetamist vanalinna kaitsetsoonis, nagu Laboratooriumi või Pikka tänavat,“ ütles Tallinna abilinnapea Madle Lippus.

Nimekomisjon arutas Ukraina nime andmist suure sümbolväärtusega väärikale paigale Tallinna kesklinnas ning üks koht siiski saab endale uue nime.

Abilinnapea sõnul on laual kolm varianti: Kaarli puiestee nimetu haljasala, superministeeriumi esine Uue Maailma haljak ja välisministeeriumi taga asuv Lembitu park. Tallinna linnavalitsus veel otsustab, kas ja milline koht lõpuks Ukraina nime kandma hakkab.

Tänavate, teede ja väljakute nimesid võib muuta ja määrata linnavalitsus, kellele annab nõu nimekomisjon. Madle Lippus ütles Delfile, et juhul kui ümber nimetamiseks valitakse nimeta paik, siis käib protsess kiiremini, kui muudetakse olemasolevat nime, siis nõuab see rohkemat asjaajamist.

Jaga
Kommentaarid