"Need kuus päeva (Vene vangistuses olles - toim) olid ohtlikud, sest mõistsin, et venelaste jaoks pole minu ja teiste tsiviilisikute elud midagi väärt. Nad tahtsid mind eeskujuks tuua, mis juhtuks siis, kui me ei nõustu sellega, mida venelased tahavad," kirjeldas inimröövi ohvriks langenud linnapea The Guardiani vahendusel.

Fjodorovi sõnul eeldasid Vene sõdurid, et nad on teretulnud, kuid nad ei olnud. "Seetõttu olid venelased väga-väga vihased," kirjeldas linnapea.

Fjodorov kohtus laupäeval enne ülestõusmispühade jumalateenistusel osalemist paavst Franciscuse ja Vatikani riigisekretäri kardinal Pietro Paroliniga ning palus neilt abi sõja lõpetamiseks. Väidetavalt kutsus ta paavst Fransciscust Ukrainasse ning palus pöörduda Vene presidendi Vladimir Putini poole palvega tagada tsiviilelanike evakueerimine Mariupolist.

Linnapea kirjeldas ka, et hetkeolukord Vene vägede poolt okupeeritud Melitopolis on kohutav. "Minu linnas pole süüa. Ravimeid ei ole, pool linnast on hävinud. Rohkem kui 200 inimest on röövitud. Tänavatel pole turvaline kõndida,” rääkis Fjodorov.

Jaga
Kommentaarid