13. märtsil toimus Pääsküla bussipeatuses ("Pärnu maantee") plahvatus ajal, mil seal viibisid kaks naist. Kannatanutel vedas, nimelt jäid nende vigastused prokuratuuri sõnul tagasihoidlikuks seetõttu, et seadeldises kasutatud lõhkeaine ei detoneerunud täielikult. Juba kaks päeva pärast plahvatust, 15. märtsil peeti kahtlusalusena kinni toona 54-aastane Andrei Gordei.

13. märtsil kella 21 ajal oli Gordei viinud enda valmistatud pommi oma abikaasa töökoha juures asuvasse bussipeatusesse pingi alla. Ta jälgis, kas naine ikka läheb Pärnu maanteel asuvasse peatusesse. Kui abikaasa oli – kahjuks koos teise naisega – sinna saabunud, jõudsid naised omavahel 5–6 minutit juttu vesta, kui Gordei helistas pommis olnud telefonile.

Pommipanijat süüdistati mõrvakatses, lõhkeaine valmistamises, selle kasutamises, aga ka mitmete ebaseaduslike tulirelvade omamises. Prokuröri sõnul oli mehe sihtmärgiks tema abikaasa. Ta on varem Delfile öelnud, et ei soovinud kedagi tappa, aga prokuratuuri tõendid näitavad justkui vastupidist. Tänasest otsusest selgus, et nii näeb sündmuste käiku ka Harju maakohus, kes mõistis Gordei kõigis punktides süüdi.

Mehel jääb võimalus otsus edasi kaevata, ent kui ta sellest loobub või kui kaebust edu ei saada, ootab teda kokku 11 aastat ja 6 kuud vangistust. Samuti peab ta tasuma riigituludesse menetluskuluna 7796,20 eurot.