Ta jõudis Tuhalasse eile 19.30 paiku. Rahvast oli palju, parkla oli täis ja mõned autod parkisid ka veel suure tee ääres. "Tulin Tuhalasse kindla plaaniga - tahtsin valgusega joonistada," sõnas ta.

Fotod valgusega joonistamisest kukkusid välja sellised:

Kuidas sellise tulemuseni jõudsin?

Selgub, et tuleb olla leidlik.

"Võtsin kaasa pikema 6-meetrise kalaõnge, mille otsas tugevam õngenöör. Nööri otsa riputasin taskulambi, sidusin selle nõiakaevu kõrval oleva postikülge viltu nii, et taskulamp valgustas otse ülevalt nõiakaevu keskkohta," selgitas Hertsmann. "Panin fotokaamera statiivile, sättisin käsitsi fookuse paika ja ka kaamera parameetrid (ISO 100, ava 5,6, säriaeg 20 sekundit). Vajutasin kaamera päästikut ja selle 20 sekundilise aja jooksul valgustasin sinise valgusega kaevu n-ö ääri."

Ta märkis, et kokku tegi ta 28 pilti, saamaks kätte see õige - selline pilt, mida ta ka vaimusilmas varasemalt ette oli kujutanud.

"Julgustan inimesi katsetama, mõtlema, kuidas saada natuke ilusam pilt. Selleks on vaja aega, natuke mõtlemist ja palju katsetusi. Mõned ideed ei tule välja, mõnda on raskem teostada. Aga kui ei katseta, ei jõua ka tulemuseni," soovis Hertsmann inimestesse süstida inspiratsiooni raamidest välja mõtlemiseks.