Ukraina korraldas mürsurünnaku Ukraina piiri lähedal asuvale Žuravlevka külale, kirjutas Venemaa Belgorodi oblasti kuberner Vjatšeslav Gladkov Telegramis tehtud avalduses.

Tema väitel on kahjustada saanud mitmed elumajad, kuid ohvrite ja vigastatute kohta info puudub. Ta meenutas, et seal oli juba varem välja kuulutatud kõrgendatud terrorioht ning inimesed olid külast evakueeritud.

Varem ütles Gladkov, et neljapäeva pärastlõunal tulistas Ukraina Belgorodi oblastis Spodarjušino küla. "Ohvreid tsiviilelanikkonna hulgas ei ole ning kannatada ei saanud ka elamud ja taristu. Elanike turvalisuse tagamiseks viidi nad ajutiselt koduküladest mujale," kinnitas ta.

Ent sellega loetelu ei piirdu.

Venemaa teatel korraldas Ukraina täna kopterirünnaku ka Brjanski oblastis asuvale Klimovo linnale.

"2022. aasta 14. aprillil sisenesid Ukraina relvajõudude sõjaväelased kahe ründerelvadega varustatud lahinghelikopteriga ebaseaduslikult Vene Föderatsiooni õhuruumi. Madalal kõrgusel liikudes sooritasid nad elumajadele vähemalt 6 õhulööki," seisis avalduses.

Klimovo asub Tšernihivi oblastist põhja pool, umbes 10 kilomeetrit piirist. Uurimiskomitee teatel sai kannatada vähemalt kuus eluhoonet ja vigastada seitse inimest, sealhulgas üks laps.

Lisaks ründasid ukrainlased Venemaa väitel kolmapäeval Novõje Jurkovitši piiripunkti, kus oli rünnaku hetkel väidetavalt üle 30 Ukraina põgeniku.

Ukraina lükkab väited ümber

Ukraina riiklik julgeoleku- ja kaitsenõukogu lükkas sotsiaalmeedias avaldatud postituses Moskva väited ümber ning süüdistas Venemaad omaenda territooriumil terrorirünnakute lavastamises.

"Vene piiril on olnud mitu terrorirünnakut ning Venemaa juhtkond süüdistab neis Ukraina sabotaaži ja luurerühmi," selgitas nõukogu.

Ukraina piirivalveteenistus rõhutas, et Venemaa Föderatsiooni väited piirialade tulistamise kohta Ukraina territooriumilt on valed.

"Eeltoodu võib viidata Vene Föderatsiooni edasistele provokatsioonidele Ukraina diskrediteerimiseks ning nende kuritegeliku tegevuse õigustamiseks ja "sõjalise erioperatsiooni" toetuse suurendamiseks Vene elanikkonna hulgas," teatas piirivalve.

Tasub meenutada, et Venemaal kuulutati juba mitme päeva eest Ukrainaga piirnevates oblastites välja kõrgendatud terroriohu tase ning Ukraina luure hoiatas, et Venemaa valmistab provotseerimiseks ette terrorirünnakuid oma territooriumil.

Venemaa kaitseministeerium ähvardas veel eile, et kui Ukraina jätkab sabotaaži- ja rünnakukatseid Venemaa territooriumil, antakse löögid paikadele, kus taoliseid otsuseid vastu võetakse, sealhulgas Kiievile.

Jaga
Kommentaarid