"Tõenäoliselt jääb see kogusumma umbes 30 miljoni euro kanti," ütles ta Delfile täpsustavalt kulurea kohta. Ta märkis, et sihtgrupini jõuab see sügisel, kui on uue kütteperioodi algus ja oodata kõrgeid hindu. "Ma arvan, et oleme otsusele lähedal," ütles ta, ent ei tahtnud välja tuua, kui suur oleks konkreetne toetus individuaalselt. Pentus-Rosimannus märkis, et ilmselt saadakse lisaeelarve lõplikult valmis järgmisel nädalal.

Ent vaatame numbritele peale. Algselt soovis Keskerakond, et mainitud eelarverida oleks 60 miljonit eurot ehk poole rohkem kui summa, millest nüüd kõneleb Pentus-Rosimannus. Keskerakonna hinnangul kujunenuks 60 miljoni euro puhul toetussummaks 100 eurot ehk kiire arvutuse kohaselt jääks see nüüd 50 euro juurde.

Veel mõned päevad tagasi rääkis riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Jaanus Karilaid ERRile, et 30 miljonit eurot oleks selle sotsiaalpaketi jaoks liiga vähe.

Ühes on siiski Keskerakonna tahe läbi läinud – meede ei tule suunatud, vaid kogu sihtgrupile ehk kõigile pensionäridele ja lastega peredele. Pentus-Rosimannus lubas, et bürokraatiat ehk taotluste esitamist ei tule, toetuse maksmisel lähtutakse olemasolevatest andmetest selle kohta, kes saavad vanaduspensioni, kes lapsetoetusi.

Intervjuu lõpuosas on juttu sellestki, kuidas läks Taavi Aasal oma eesmärkidega. Õigemini – miks ministrite teatud soovid pole hetkel Ukraina sõja valguses nii prioriteetsed.

Jaga
Kommentaarid